Are și Aradul o posibilă „Casă a ororilor”. Casa s-a închis, dar e tăcere de mormânt în cazul jandarmului Adrian Hordilă, acuzat de viol al unei fetițe de 10 ani

  de Lucian Dănilă | 1 august 2019, 5:38 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  Trăim o nouă „elodivizare”. Termenul nu îmi aparține ci l-a făcut public Călin Coman pe contul său de Facebook, cu toate explicațiile de rigoare. „Crimele de la Caracal”, despre care nici nu mai suntem siguri că au fost crime, ne inundă viața prin toate canalele posibile: televiziune, radio, internet, rețele de socializare, presa printată sau online. Dar parcă pe zi ce trece suntem tot mai în ceață în ceea ce privește soarta acestor fete… „Elodivizare”…

  Ne mirăm pe zi ce trece de acest somn adânc în care s-au aflat instituțiile care trebuie să ne asigure protecția sau siguranța. A trecut aproape o săptămână de când s-a spart buba de la Caracal, dar noi parcă știm tot mai puține despre Alexandra, la fel și despre Luiza. Din ceea ce părea a fi un caz de crime în serie, cu trupuri arse, hăcuite de un scelerat, nici nu mai suntem siguri că vorbim despre crime ci mai degrabă despre fenomenul de crimă organizată, adică rețelele de traficanți de carne vie. Am văzut o știre în această dimineață despre o tânără dispărută în Bihor în urmă cu un an și jumătate. Nu mai vorbim despre Caracal, ci despre Bihor. Știți ce i-au spus polițiștii mamei care își căuta fiica? Exact același răspuns pe care l-a primit tatăl Alexandrei de la șeful Poliției din Caracal: „Stați liniştită că probabil a fugit cu un iubit şi va da ea telefon, la un moment dat”. Domnule polițist, dacă era fiică-ta tot așa vorbeai?

  A trecut un an și jumătate, iar purtătorul de cuvânt al Poliției din Bihor spune: „Pentru găsirea acesteia, poliţiştii bihoreni au efectuat cercetări, investigaţii în teren, activităţi de căutare, verificări în toate zonele cunoscute ca fiind frecventate de aceasta, precum şi verificări ale persoanelor cu care ar fi intrat în contact. De asemenea a fost solicitată urmărirea naţională şi urmărirea în toate statele spaţiului Schengen”. A trecut un an și jumătate.

  Exact același lucru îl spuneau despre Luiza Melencu și cei din Olt, cu exact același limbaj de lemn: „se efectuează cercetări…” Blah, blah, blah… că tot vine Armin van Buuren la Untold… Atât de mult au cercetat încât aveau poză chiar din ziua dispariției Luizei, 14 aprilie, cu mașina lui Gheorghe Dincă, cel care a luat-o la ocazie. Au trecut aproape patru luni de atunci și nimeni, până la data de 26 iulie, nu l-a contactat măcar pe Dincă. Adormiților, incompetenților, purtători de epoleți care ne-ați arătat ieri că știți să săriți gardurile, dacă l-ați fi căutat nu mai vorbeam acum despre Alexandra Măceșanu! V-a luat 19 ore să ajungeți într-o curte a unui presupus criminal, 19 ore să găsiți o adresă într-un orășel ceva mai mare decât un sat de vacanță…

  Toată țara asta este un Caracal mai mare. Este evident că Aradul nu face excepție. Avem și noi Caracalul nostru, avem și noi o așa numită „Casă a ororilor”. este în județul Arad, la Sântana. Au trecut exact patru luni de când am scris despre cazul de la Casa Vera din Sântana, casă de tip familial. O fetiță de doar 12 ani le-a povestit părinților adoptivi că a fost violată pe când avea 9, respectiv 10 ani, de doi bărbați, soții îngrijitoarelor ei.

  „În ultimele luni tot plângea și am dus-o la psiholog. După câteva ședințe, îndrumați și de doamna psiholog, am reușit să aflu ceva care m-a lăsat perplex. Fetița mi-a spus că a fost abuzată sexual de soții îngrijitoarelor de la Sântana, Marcel Semidrean și Adrian Hordilă, ultimul fiind jandarm în Arad. Perioadele au fost diferite, Marcel Semidrean abuzând de ea când avea 9 ani, iar Adrian Hordilă după aproximativ un an după ce Semidrean nu mai venea pe la Casa Vera. De fapt, în perioada în care Semidrean abuza de copil, soția lui Hordilă încă nu era angajată acolo. Vorbind cu fetița, mi-a spus detalii șocante. Semidrean dorea doar sex oral, în timp ce Hordilă îi cerea să i-o frece cu mâna… Mai mult decât atât, Hordilă îi și dădea 10 lei la final. Am făcut plângere penală împotriva celor doi ”, spunea tatăl adoptiv al copilei la data de 1 aprilie. Nu era o glumă, deși era 1 aprilie, dar ne uităm la ceas și vedem că astăzi este 1 august, deci au trecut exact 4 luni, 120 de zile.

  Noi nu ne putem pronunța. Nu putem afirma că Marcel Semidrean sau Adrian Hordilă sunt sau nu vinovați. Justiția va arăta acest lucru, dar lucrurile se mișcă extrem de greu. Dacă în cazul lui Marcel Semidrean lucrurile s-au mișcat și a fost audiat atât el cât și martorii sau reprezentanți ai părții vătămate, urmând a începe un proces prin care se va stabili dacă este sau nu vinovat angajatul Companiei de Apă, în cazul jandarmului Adrian Hordilă (foto sus, în stânga) este o tăcere de mormânt.

  Procurorul de caz, Radu Ilina, de la Parchetul Militar Timișoara, spunea la începutul lui aprilie: „Este debutul unei anchete penale în care se fac cercetări cu mare atenție și cu mare tact, fiind vorba d eun dosar delicat”. De atunci, nici un cuvânt… Iar din informațiile noastre, nici audieri nu s-a făcut în acest caz.

  Precizăm că sunt cazuri diferite. Dosarul lui Marcel Semidrean se află la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, iar dosarul lui Adrian Hordilă la Parchetul Militar Timișoara.

  Cu siguranță, dacă am vorbi cu purtătorul de cuvânt al Parchetului Militar Timișoara am auzi următoarele cuvinte: „se fac cercetări, ancheta fiind în plină desfășurare”. Ce bine e să fii plătit ca să vorbești mult și să nu spui de fapt nimic…

  Știți ce s-a întâmplat în această perioadă, în cele 120 de zile care au trecut de la apariția în mass-media a acestui caz? Mult lăudata Casa Vera, cea mai frumoasă, cea mai dotată, casa în care lucrau cei mai buni profesioniști, în care copiii beneficiau de toate condițiile, a fost închisă! Oficial, Casa Vera a fost închisă pentru că nu mai sunt copii, dar totuși copiii de aici au fost mutați la Zăbrani. Păi dacă era atât de bine la Casa Vera de ce a fost închisă?

  Au trecut patru luni și nici măcar un proces nu a început deși vorbim aici de un presupus viol al unei fetițe de 10 ani, fără apărare!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Da’ este vb despre un posibil viol dar este vb și despre un jandarm. Daca aia de la București care au gazat copii și bătrâni, au bătut turiști străini, au bruscat și spart aparatele unor reporteri tot străini…IN VĂZUL ÎNTREGII LUMI…IN DIRECT, crezi că se sperie sa “spele” un proces al unei orfane?

   Jandarmeria la fel ca Poliția când e vb de ai lor știu să își apele hăinuțele…caută să vezi ce au pățit toți cei ce au calcat pe bec. Dar unii spun că nu sunt toți la fel…Ba da sunt! Eu nu as putea sta lângă un pedofil și să tac din gura și nici să lucrez langa traficanți de țigări sau pești! Tine de demnitate.

   +15 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.