vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Aradul va avea autobuze electrice și tramvaie noi, vopsite în roșu și alb. Primul tramvai va fi inaugurat luna aceasta

  de Special Arad | 13 octombrie 2021, 5:08 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  8

  Comuncat. Primăria Arad a stabilit culorile pe care le vor avea atât autobuzele electrice cât și tramvaiele de capacitate medie ce vor rula în municipiu: roșu și alb.

  Autobuzele electrice sunt comandate în culorile alb și rosu, la fel ca și tramvaiele de capacitate medie care sunt în lucru.  Primul va fi livrat la sfârșitul acestei luni și etapizat încă 14 bucăți în anii următori. În cazul în care prin  PNRR, rămâne ce s-a comunicat inițial, respectiv faptul că municipiile reședință de județ vor primi o sumă fixă pe mobilitate, pentru că noi avem contractate tramvaie, îi vom cheltui în acest scop. Am convenit ca cele dublu articulate care urmează să le cumpărăm să rămână verzi, iar cele de capacitate medie să fie roșu cu alb.”, a detaliat primarul Călin Bibarț, care a oferit câteva detalii și despre celelalte proiecte inițiate de municipalitate în vederea modernizării transportului public local.

  aplicatie bilet tamvai si autobuz arad

  Astfel proiectul care prevede achiziția, proiectarea și instalarea sistemului de e-ticketing la nivelul sistemului de transport public, proiect în valoare de 12,5 milioane de lei, este în implementare. Carduri inteligente, dispozitive de vânzare și reîncărcare a cardurilor, sisteme electronice de informare a pasagerilor, dar și acces Wi-Fi la internet la bordul tramvaielor și autobuzelor și în stații sunt doar câteva dintre caracteristicile sistemului electronic de taxare a biletelor, e-ticketing, la care se lucrează în prezent. La acestea se adaugă o aplicație android și iOS care va facilita accesul la toate mijloacele de transport în comun, inclusiv la sistemul de bike-sharing ce urmează să fie implementat în oraș. Investiţia se realizează din fonduri ale bugetului general al Municipiului Arad și fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

  Tot în cadrul conferinței de presă de miercuri, 13 octombrie 2021, edilul Călin Bibarț a vorbit și despre stadiul proiectului de modernizare a 120 de stații de autobuz din municipiu.

  Funcție de situația din teren, unele vor fi prevăzute cu copertină și panou de prezentare, dar vom avea și stații de autobuz fără copertină din lipsă de spațiu. Avem însă și un proiect pilot, care prevede ca în trei locații – Bujac, Podgoria și Piața Romană – stațiile de autobuz să fie prevăzute și cu toalete publice. Proiectul este în valoare de peste 3 milioane de lei, cu termen de finalizare anul următor”, a explicat primarul Călin Bibarț.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Până una alta, ar fi heșteg minunat să avem câte un panou digital in fiecare stație astfel încât călătorii să nu stea degeaba în stații, în vânt și ploaie. Sau, și mai ieftin, o aplicație pe mobil în care să se poată vedea în timp real poziția tramvaielor. Aici nu se poate invoca lipsa de fonduri, e prostie și indolență pură. Se vorbește de eticketing, baicșer și alte bazaconii iar nouă ne sar tramvaiele de pe șine in fiecare săptămână. Tovarăși, mai ieșiți pe teren, lăsați mașinile de serviciu plătite din banii contribuabililor, pardon, a fraierilor să luați pulsul realității.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.