sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Aradul o are doar pe Dana Dodean la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A patra „Olimpiadă” pentru jucătoarea de tenis de masă de la CSM Arad

  de Dan Lazăr | 6 iulie 2021, 3:46 PM | Sport | Știri Arad

  0

  100 de tricolori vor concura la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 – 45 de sportive și 55 sportivi – la 17 discipline sportive, a anunțat COSR. Printre aceștia doar un arădean, jucătoarea de tenis de masă Daniela Dodean-Monteiro, aflată la a patra ediție a Jocurilor Olimpice.

  Două prezențe la competiția ce va debuta în 23 iulie au avut, în trecut, legături cu Aradul. Este vorba de două jucătoare de baschet din naționala 3×3, timișoreanca Ancuța Stoenescu și bucureșteanca Anca Șipoș, care acum multe sezoane au evoluat pentru BC ICIM Arad.

  Lotul olimpic la tenis de masă (4 + 1 rezervă)

  Echipa feminină (3 jucătoare), Bernadette Szocs (simplu, dublu mixt), Elizabeta Samara (simplu), Daniela Dodean Monteiro ( echipe), Irina Ciobanu (rezervă), Ovidiu Ionescu (simplu, dublu mixt); Antrenori: Viorel Filimon, Andrei Filimon;

  Lotul olimpic la baschet 3×3

  Echipa feminină baschet 3×3 (4 jucătoare + 2 rezerve): Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Claudia Pop-Cuic. Rezerve: Anca Șipoș, Gabriela Irimia; Antrenor: Tatiana Gallova.

  Portret Dana Dodean, marca COSR

  Daniela Dodean Monteiro, după căsătoria, in 2013, cu jucătorul de tenis de masă portughez Joao Monteiro, a început să joace tenis de masă de la vârsta de 5 ani.

  In 2012, la Campionatelor Europene de tenis de masa de la Herning (Danemarca) a cucerit titlul in proba de dublu feminin, alaturi de Elizabeta Samara, al doilea sau titlu dupa cel cucerit în 2009, tot la dublu feminin.

  Legitimată la CSM Arad, dar si la diferite echipe din strainatate, in 2014 s-a retras temporar din activitatea sportiva pentru a deveni mamă.

  A obtinut cinci medalii europene de argint – cu echipa, in 2010, 2011, 2013 si 2015, si una la dublu feminin, in 2011, si una de bronz, cu echipa României, in 2008.

  In 2016, Daniela Dodean-Monteiro, alaturi de sotul sau Joao Monteiro, a cucerit medalia de aur la dublu mixt la CE de la Budapesta, devenind primul cuplu de sportivi casatoriti care si-a adjudecat titlul continental.

  In acelasi an, datorita pozitiei in clasamentul mondial al federatiei internationale de specialitate (ITTF), si-a asigurat prezenta in competitia de simplu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Dupa ce ITTF a comunicat calificarea României in competitia olimpica pe echipe, a fost inclusa in team-ul reprezentativ alaturi de Elizabeta Samara si Bernadette Szocs. A fost a treia prezenta consecutiva la o editie a JO, dupa Beijing 2008 și Londra 2012.

  În 2019, a fost inclusă în „Samurai 2020″, programul de asistență specială a sportivilor cu potențial de a obține medalii la cea de a XXXII-a ediței de vară a JO Tokyo 2020.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.