Aradul are prefect și subprefecți noi. Tóth Csaba, Vasile Valer Cătană și Doru Sinaci au fost numiți astăzi de Guvern

  de Raluca Medeleanu | 3 martie 2021, 10:18 AM | Administraţie | Topic special

  0

  Tóth Csaba, Vasile Valer Cătană și Doru Sinaci

  Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a desemnat astăzi prefecții și subprefecții din România – susține presa centrală, preluând documente guvernamentale. Aproape pe toți. La Arad, Tóth Csaba de la UDMR ocupă funcția de prefect, iar Vasile Valer Cătană de la USR PLUS ocupă funcția de subprefect.

  Vasile Valer Cătană este licențiat în Administrație publică la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, are certificat de atestare ca expert în achiziții publice și timp de 27 de ani a activat în mediul privat, în domenii precum consultanță financiară, HORECA și transportul rutier de mărfuri paletizate. Din octombrie 2020, este consilier județean USR PLUS, înainte fiind membru al PSD Arad.

  Juristul Tóth Csaba are experiență și rezultate în sfera publică și privată deopotrivă, nefiind străin nici de domeniul politic. Studiile de drept, cele de management precum și cele de masterat le-a efectuat în Arad. În perioada 2005-2010 a ocupat funcția de președinte executiv al Organizației Județene Arad a UDMR, între anii 2008-2012 fiind membru al Consiliului Județean Arad. În ce privește experiența lui profesională, a făcut parte din consiliul de administrație al mai multor întreprinderi, lucrând în același timp în domeniul consilierii juridice și de management. În anul 2013 a fost numit în funcția de director general al societății Fornetti Romania, aflată în reorganizare, reușind să salveze societatea de la faliment.

  Update

  Tot astăzi, 3 martie, a fost numit și cel de-al doilea subprefect al Aradului. Acesta este, așa cum anunțam, Doru Sinaci.

  Doru Sinaci, doctor în istorie, este din 2017 directorul Bibiotecii Județene Arad, iar înainte de aceasta a mai fost învățător (1987 – 1990), ziarist (1993 – 2014), directorul Centrului de Studii de Istorie şi Teorie Literară „Ioan Slavici” al Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” (2009 – 2014) și directorul Centrului Cultural Județean Arad ( 2015 – 2017). Acesta este membru PNL Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.