Aradul are hotel de 5 stele! Aniroc Signature Hotel, proprietatea familiei Țucudean, și-a deschis porțile

  de Lucian Dănilă | 24 June 2022, 1:20 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Industria hotelieră din Arad a trecut la alt nivel, mai precis la nivelul de 5 stele, grație investiției familiei Țucudean. Aniroc Signature Hotel și-a deschis aseară porțile, iar gazde au fost George și Miriam Țucudean, avându-i alături pe tatăl lor, Marius Țucudean, dar și pe pilonul principal al familiei, Gheorghe Cosma, fondatorul Cotta International, alături de soția sa, Ana, bunicul și bunica lui George și Miriam.

  A lipsit Corina Țucudean, dar ea va rămâne veșnic nu doar în amintirea copiilor ei, George și Miriam, ci și pe numele hotelului, Aniroc fiind de fapt inversarea numelui Corina. Este un omagiu adus ei de toți cei care au iubit-o.

  Hotelul este situat pe strada Vasile Goldiș, la numărul 5, acolo undeva era ceea ce numeam Medicina Muncii. Dispune de 80 de camere, mai precis 73 de camere și 7 apartamente personalizate. Originalitatea acestora o puteți vedea încă de pe ușă, ele nefiind numerotate. Fiecare dintre ele poartă numele unui sat, a unei comune sau a unui oraș din județul Arad, astfel că după preferințe, clienții hotelului se vor putea caz ala camera Zăbrani, Pâncota, Măderat, Șiria sau alte nume de localități arădene. Sunt, însă, și două excepții. Două dintre camere poartă numele copiilor lui George, Maxi și Marc, cei care dau și numele brandului Maximarc, vinul produs de familiile Țucudean și Cosma.

  284479501 131908359458413 4891235443345705591 n

  „Am pus foarte mult suflet în acest proiect de când m-am lăsat de fotbal. Nu vreau să țin un speech lung, aici suntem între prieteni, pentru că aproape toți ne cunoaștem între noi”, au fost cuvintele lui George Țucudean, de cinci ori campion al României la fotbal și fost component al echipei naționale. Alături de George au stat copiii lui, Maximilian și Marc, dar și sora sa Miriam alături de copiii ei.

  După scurtul discurs al lui George, acesta i-a înmânat microfonul managerului hotelului, Raul Rareș Duca. „Am lucrat de-a lungul timpului cu trei generații din această familie. Am început cu domnul Cosma, apoi cu Marius Țucudean și acum cu copiii lui Marius, George și Miriam. E o onoare. Prin acest proiect, familiile Țucudean și Cosma au dorit să aducă plus valoare Aradului și să construiască ceva frumos pentru municipiu și județ”, a spus Raul Rareș Duca.

  Energia termică utilizată la producerea încălzirii și a apei calde este pe biomasă cu o recirculare de gaze de ultimă generație. De asemenea „ un procent de 30% din energia electrică necesară funcționării hotelului este produsă cu ajutorul panourilor fotovoltaice, iar restul de energie provine din energie verde cu certificate de origine printr-un parteneriat încheiat cu Enel”, spune managerul Raul Rareș Duca.

  Aniroc Signature Hotel beneficiază și de un centru Spa cu saună, jacuzzi și piscină, saună, jacuzzi, o sală de fitness, sală de conferințe și evenimente de aproximativ 200 locuri, un restaurant interior de 80 de locuri și o terasă de 60 de locuri. Parcarea subterană are aproximativ 40 de locuri.

  Bucătăria este un criteriu foarte important în industria hotelieră, iar George Țucudean a fost foarte atent și la acest aspect, astfel că cel care conduce acest departament este cunoscutul chef Raul Vidican. În ceea ce privește designul și arhitectura, de acestea s-a ocupat tot un arădean, Lucian, prin Kubica Ateliere.

  conference aniroc signature 4

  Ce dotări trebuie sa aibă un hotel de 5 stele

  Atunci când vorbim despre hotelurile de 5 stele, pretențiile sunt mai ridicate și acestea trebuie să îndeplinească o suită de criterii, printre care servicii suplimentare, produse hoteliere de calitate superioară, un personal administrativ atent instruit și receptiv la nevoile turiștilor, personal care vorbește mai multe limbi străine și nu numai.

  La un hotel de cinci stele, pretențiile sunt ridicate când vine vorba și despre starea clădirii, dimensiunile camerelor, a sălilor de așteptare, a restaurantului și nu numai. Astfel, la exterior, un hotel de 5 stele trebuie să aibă neapărat o firmă luminoasă, care să cuprindă denumirea unității și categoria în care a fost încadrată sau tipurile de stele pe care le deține. Parcarea auto este obligatorie, iar aceasta trebuie să fie păzită în permanență, locurile de parcare să fie bine delimitate și prevăzută cu coșuri de gunoi.

  Nici persoanele cu dizabilități nu sunt uitate și, de aceea, o rampă pentru accesul facil al cărucioarelor este obligatorie.

  camera premium 3

  Din punct de vedere al organizării spațiului alocat, pentru ca un hotel să fie clasificat la 5 stele, managementul trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte:

  -Trebuie să aibă peste 15 spații de cazare;
  -Existența unui serviciu de pază pus la dispoziția turiștilor 24/24, 7/7;
  -Existența unui portar/ușier, curier și persoană responsabilă cu bagajele;
  -Recepție deschisă 24 h;
  -Spațiu pentru administrație.

  Criterii hotel 5 stele în ceea ce privește dotarea camerei:

  -Mobilier de calitate compus din pat, noptiere, fotolii/scaune, birou, cuier, oglindă, suport special pentru bagaje;
  -Camera acoperită cu mochetă;
  -Saltea și husă protecție pentru saltea;
  -Lenjerii de pat de calitate superioară, imaculate;
  -Lumină pentru citit;
  -Accesorii pentru birou, de la mapă, hârtie, pixuri și nu numai ce pot fi utilizate la nevoie de către oaspeți;
  -Pahare;
  -Scrumieră (după caz);
  -Televizor;
  -Telefon;
  -Minibar hotelier dotat corespunzător cu băuturi alcoolice sau non-alcoolice;
  -Seif hotelier pentru păstrarea bunurilor de valoare;
  -Perdele/draperii;
  -Internet;
  -Consumabile hoteliere de calitate superioară.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.