duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Arădenii sunt invitați să facă propuneri pentru acordarea titlurilor și distincțiilor cu ocazia Zilelor Aradului

  de Tomck@t | 22 iunie 2020, 6:59 PM | Știri Arad

  0

  Ecaterina-Ani Jäger, președintele Asociației Handicapaților Neuromotor Arad, distinsă cu Diploma de Excelență în anul 2017

  Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad invită cetățenii municipiului Arad și reprezentanții societății civile să propună persoane care, de-a lungul timpului, prin activitatea lor, au contribuit la dezvoltarea orașului și la promovarea imaginii acestuia atât în țară cât și în străinătate.

  Aceste persoane vor fi distinse în cadrul unei ședințe festive a Consiliului Local Municipal, cu ocazia Zilelor Aradului.

  Distincțiile care se vor acorda vor fi: Cetățean de Onoare al Municipiului Arad, Titlul „Pro Urbe“, Diploma de excelență și Diploma de onoare.

  Persoanele propuse trebuie să provină din domeniile: artă dramatică, pictură, sport, învățământ, istorie, administrație publică, educație, muzică, economie, culte.

  Citește și: O istorie prescurtată a Aradului din ultimii 25 de ani, „povestită” prin cetățenii de onoare ai municipiului

  Toate propunerile vor fi înaintate comisiei de Cultură, Sănătate, Învățământ, Familie, Muncă, Protecție socială, Culte, Tineret și Sport a Consiliului Local Municipal în cadrul căreia se vor stabili titlurile și distincțiile care se vor acorda anul acesta, dar și persoanele care le vor primi.

  Propunerile trebuie să fie trimise pe adresa de email [email protected] și vor fi însoțite în mod obligatoriu de un Curriculum vitae al persoanei propuse pentru acordarea distincției.

  Propunerile pot să fi trimise și în plic închis la adresa Centrul Municipal de Cultură Arad, str. Bulevardul Revoluției, nr. 97, ap. 4, localitatea Arad.

  Data limită de depunere a propunerilor este 15 iulie 2020.

  Anul trecut, titlul „Cetăţean de onoare” nu a fost acordat nimănu, cu titlul „Pro Urbe” au fost însă distinși Gheorghe Săbău (inițiatorul kinema ikon) și inginerul Nicolae Dedulea, iar Diplomă de Excelență pentru merite profesionale remarcabile au primit următtorii: regizorul Cristian Ban, profesorii Marius Țiu și Radu Bereteu, artista plastică Anamaria Șerban, profesorul de muzică Mario FlorescuAdrian Lucaci, Davidhazy Imre Istvan și Ovidiu Daniel Cismaş (Sport). Titluri de excelenţă: lectorul universitar doctor Voicu Silviu Văgălău, conferențiarul universitar doctor Dinu Hereţiu, profesorul universitar doctor Maria Puşchiţa, profesorul universitar doctor Dorin Lazăr, profesorul universitar doctor Alexandru Pop şi profesorul universitar doctor Ioan Ioiart.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.