joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Arădenii – adulți și copii, deopotrivă – fac „slalom” printre mașinile din centru

  de Raluca Medeleanu | 29 martie 2024, 10:51 AM | Strada | Telefonul cititorului | Topic special

  4

  Înlocuirea pavajului din centru, de pe Bulevardul Revoluției, acțiune începută în iulie 2023, a ajuns în punctul în care aduce bătăi de cap serioase pietonilor, muncitorii ajungând cu lucrările într-o zonă intens circulată: către primărie.

  Dacă la început, pe tronsonul dintre Podgoria și strada I.C. Brătianu, pietonii aveau loc suficient delimitat pentru a ocoli porțiunile de trotuar pe care se intervenea, acum – pe porțiunea dintre Biserica Roșie și Palatul Copiilor, situația a devenit mai complicată. Din cauza multor mașini care parchează pe marginea trotuarului și din cauza uneltelor și utilajelor necesare desfășurării șantierului, trecătorii se văd în situația în care trebuie să treacă direct pe carosabil, fiind nevoiți să spere că șoferii sunt suficient de vigilenți încât să nu îi lovească.

  lucrari trotuar centrul Aradului 3

  Situația ne-a fost adusă în atenție și de o mămică a unui copil care frecventează cursurile extracurriculare de la Palatul Copiilor. Iată ce ne-a transmis aceasta pe e-mailul redacției:

  „Vă rog, dacă puteți lua atitudine vizavi de lucrările de amenajare a trotuarului din proximitatea Palatului Copiilor. Din păcate, această firmă care se ocupă de recondiționare nu a amenajat un culoar de trecere pentru pietoni astfel încât suntem nevoiți să mergem cu copiii pe carosabil, printre utilaje, în funcțiune și mașini. Nu este normal, este foarte periculos. Totuși, e vorba de o instituție de învățământ! Eu le-am spus muncitorilor că nu e normal cum procedează, dar degeaba. Poliția Locală nu vede acest lucru? De ce nu primesc amendă cei care parchează în zonele pentru pietoni?”.

  Cele constatate de cititoare au fost surprinse și de noi, în câteva deplasări la fața locului, la orele amiezii (vedeți fotografiile de la finalul articolului).

  Primăria: „Rugăm șoferii să respecte marcajele”

  Am transmis o solicitare Primăriei Arad prin care am semnalat situația, iar răspunsul primit este următorul:

  „Așa cum a procedat și până acum, executantul lucrărilor de schimbare a pavajului de pe Bvd. Revoluției a delimitat, pe locurile de parcare adiacente zonelor de intervenție, un trotuar provizoriu cu ajutorul unor garduri metalice. Din nefericire, unii șoferi dau la o parte aceste garduri și parchează în așa fel încât opturează trotuarul provizoriu, determinându-i pe pietoni să iasă pe partea carosabilă. DGPLA supraveghează acest aspect pentru a preveni eventuale situații nedorite. În egală măsură, îi rugăm și pe șoferi să respecte aceste marcaje, astfel încât siguranța pietonilor să nu mai fie pusă în pericol când sunt nevoiți să traverseze zonele afectate de lucrări”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

  Amintim că proiectul de înlocuire a pavajului vizează ambele părți de trotuar, de-a lungul Bulevardului Revoluției, lucrările fiind estimate să dureze până la finalul anului 2024.

  Suprafața totală pe care se va interveni este de aproximativ 22.000 mp, suma necesară fiind de circa 17 milione de lei”, ne-a informat Primăria.

   

  • Citește și: Cât s-a plătit deja și câți bani mai trebuie pentru „pavajul fără de sfârșit” de pe Bulevardul Revoluției · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cat de frumos ii roaga Primaria si Politia Locala pe soferi…! De-ar fi biciclisti ar fi vai de buzunarul lor! Cum de-altfel este pe pietonala cu care tare se mai mandreste administratia, respectiv a devenit parcare fara plata…si cu certitudine sunt…prieteni cu cei care ar trebui sa puna in aplicare legea…dar asta e! Orasul cu reguli doar pentru cei cu simt civic! Bugetarii si prietenii lor si-au arogat toate privilegiile! Oras stapanit (vorba unui comentator de pe acest site)! Tare ne doresc sa scapam de acest flagel al puterii nesimtite si poate cu aceasta ocazie va fi redat si carosabilul din piata Avram Iancu, masinilor!

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.