luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Arădenii premiați la primul Campionat Național de Breaking din România au nevoie de sprijin financiar pentru a participa la Campionatul European de la Sochi

  de Special Arad | 19 mai 2021, 6:57 PM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  0

  Nedelciu Bogdan - locul I și Sorin Pirte - locul III la Campionatul Național de Breaking (foto: Nedelciu „Beat” Bogdan / Facebook)

  În perioada 7 – 9 mai 2021, Timișoara a găzduit cel mai mare eveniment destinat dansului, unde s-a scris istoria Breaking-ului din România, iar arădenii din trupa Burning Souls Crew s-au întors acasă cu un titlu de campion național și un loc III la categoria 1v1 19+ ani, cea mai prestigioasă categorie din concurs. acum, cei doi nevoie de sprijin financiar pentru a participa la Campionatul European de la Sochi.

  Breaking-ul a fost acceptat la Jocurile Olimpice, competiție sportivă care va debuta la ediția din 2024, la Paris. În acest sens, s-a organizat primul Campionat Național de Breaking și în România, pentru recunoașterea acestui dans ca ramură sportivă de către Ministerul Tineretului și Sportului, alături de Comitetul Olimpic Român. Evenimentul a fost organizat de Federația Română de Dans Sportiv, împreună cu comunitatea de Breaking din România, reușind să ducă evenimentul la cel mai înalt nivel, începând de la jurații de calitate, care sunt „legende” în Breaking la nivel mondial, până la DJ de calitate, spațiul amenajat, sunet, lumini, transmisiunea live etc.

  Atât Nedelciu Bogdan, cât și Pirte Sorin, au fost selectați pentru a face parte din delegația României, formată din 5-9 membri, să își reprezinte țara și orașul la Campionatele Europene de Breaking, ce vor avea loc anul acesta, la Sochi, în Rusia, în perioada 25 – 29 iunie. În acest sens, cei doi au nevoie de susținere financiară și caută sponsori pentru a reuși să facă deplasarea la acest campionat.

  „Ne bucurăm că după atâta timp am putut concura din nou fizic și în același timp ne bucurăm că am putut-o face pentru prima oară într-un cadru oficial la cel mai înalt nivel. A fost un eveniment reușit, ne bucurăm că am putut reprezenta Aradul și suntem mândri că am putut ocupa două treimi din podium. Cum ajungem în sala de antrenamente, vom începe pregătirile pentru Sochi, unde sperăm să ajungem cât mai sus.

  Mulțumim Federației Române de Dans Sportiv în primul rând pentru organizare și în al doilea rând pentru toate eforturile depuse ca noi să putem reprezenta Aradul și România la Campionatul European. Chiar dacă avem acest sprijin, mai avem nevoie de resurse financiare pentru a putea face această deplasare”, au spus cei doi dansatori arădeni.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.