Arădenii harnici. Au făcut săpături în carosabil ca să se racordeze la rețeaua de gaz

  de Special Arad | 25 November 2021, 10:38 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat. În 10 luni, Serviciul Disciplina în Construcții din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad a aplicat 59 de amenzi, în valoare de 80.000 de lei, ca urmare a constatării efectuării unor săpături neautorizate, pe domeniul public al Municipiului Arad. Situațiile respective sunt prevăzute drept contravenții de articolul 100 al HCLM 136/2020, în cuprinsul căruia se regăsesc toate formele prin care persoanele fizice și juridice ce realizează racorduri la rețele de utilități pot prejudicia interesul comunității de a beneficia de căi de transport auto și pedestru întreținute precum și de spații verzi, piste de biciclete și parcări funcționale.

  Cea mai recentă situație a survenit în 24 noiembrie, când un echipaj al serviciului menționat a sesizat pe Calea Timișorii efectuarea unei lucrări de racordare la rețeaua de gaz ce a afectat inclusiv carosabilul fără aviz de săpătură eliberat de Primăria Arad. Firma în cauză a fost amendată cu 2500 de lei și s-a dispus aducerea terenului la starea inițială.

  În situația în care cetățenii sesizează inițierea unor astfel de lucrări neautorizate, sunt rugați să apeleze numărul dispeceratului poliției locale: 0257/939 (apel gratuit). Intervenția autorităților locale, prin agenții constatatori de la disciplina în construcții, este necesară deoarece săpăturile efectuate cu încălcarea procedurii prevăzute în HCLM 136/2020 riscă să prezinte următoarele deficiențe:

  -Afectarea altor rețele de utilități din zonă, ca urmare a absenței planului de situație;

  -Utilizarea unor materiale inferioare ori interzise pentru umplutură și alte lucrări aferente racordului;

  -Afectarea unor construcții private ori publice din proximitate (în absența memoriului tehnic sau expertizei tehnice prevăzute în hotărârea de consiliu local);

  -Un aspect final al zonei inferior din punct de vedere estetic celui dinaintea săpăturilor (procedura prevede un dosar cu fotografii anterioare racordării);

  -Deversarea ilegală a deșeurilor (HCLM amintită prevede consemnarea locației de depozitare);

  -Depășirea perioadei pentru care comisia de săpături a primăriei a aprobat efectuarea lucrărilor pe domeniul public.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.