marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Arădenii harnici. Au făcut săpături în carosabil ca să se racordeze la rețeaua de gaz

  de Special Arad | 25 noiembrie 2021, 10:38 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat. În 10 luni, Serviciul Disciplina în Construcții din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad a aplicat 59 de amenzi, în valoare de 80.000 de lei, ca urmare a constatării efectuării unor săpături neautorizate, pe domeniul public al Municipiului Arad. Situațiile respective sunt prevăzute drept contravenții de articolul 100 al HCLM 136/2020, în cuprinsul căruia se regăsesc toate formele prin care persoanele fizice și juridice ce realizează racorduri la rețele de utilități pot prejudicia interesul comunității de a beneficia de căi de transport auto și pedestru întreținute precum și de spații verzi, piste de biciclete și parcări funcționale.

  Cea mai recentă situație a survenit în 24 noiembrie, când un echipaj al serviciului menționat a sesizat pe Calea Timișorii efectuarea unei lucrări de racordare la rețeaua de gaz ce a afectat inclusiv carosabilul fără aviz de săpătură eliberat de Primăria Arad. Firma în cauză a fost amendată cu 2500 de lei și s-a dispus aducerea terenului la starea inițială.

  În situația în care cetățenii sesizează inițierea unor astfel de lucrări neautorizate, sunt rugați să apeleze numărul dispeceratului poliției locale: 0257/939 (apel gratuit). Intervenția autorităților locale, prin agenții constatatori de la disciplina în construcții, este necesară deoarece săpăturile efectuate cu încălcarea procedurii prevăzute în HCLM 136/2020 riscă să prezinte următoarele deficiențe:

  -Afectarea altor rețele de utilități din zonă, ca urmare a absenței planului de situație;

  -Utilizarea unor materiale inferioare ori interzise pentru umplutură și alte lucrări aferente racordului;

  -Afectarea unor construcții private ori publice din proximitate (în absența memoriului tehnic sau expertizei tehnice prevăzute în hotărârea de consiliu local);

  -Un aspect final al zonei inferior din punct de vedere estetic celui dinaintea săpăturilor (procedura prevede un dosar cu fotografii anterioare racordării);

  -Deversarea ilegală a deșeurilor (HCLM amintită prevede consemnarea locației de depozitare);

  -Depășirea perioadei pentru care comisia de săpături a primăriei a aprobat efectuarea lucrărilor pe domeniul public.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.