joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Arădenii de pe Bulevardul Milea sunt disperați. Fără aviz de la Primărie, RDS sparge trotuarele!

  de Mihai Todoca | 14 septembrie 2017, 1:50 PM | Știri Arad | Topic special

  11

  Știri Arad. Multe străzi au devenit bastioane al eternelor lucrări. Nu trece un an în care să nu se lucreze „ceva”, undeva, la ele. Ulterior se anunță cu mare fast finalizarea, lumea aplaudă, se bucură, pietoni și șoferi deopotrivă, că de… o stradă asfaltată și trotuare amenajate e ceva miraculos pentru acest secol. În Arad.

  Câteva luni. Apoi se montează balize de redirijare a circulației, circulăm pe o singură bandă (dacă avem noroc), de parcat nu se poate parca deoarece se blochează lucrările (desigur că unii vor ignora acest lucru, chiar dacă este semnalizat corespunzător! vezi foto – n.red), se sparge din nou asfaltul sau trotuarele, se taie, se montează, se modernizează… Parchetul din Arad a anunțat la un moment dat că verifică aceste aspecte… dar cu anunțul am rămas.

  Și-acum să trecem la speța noastră… de fapt nu a noastră, ci a locuitorilor de pe Bulevardul Vasile Milea.

  „De dimineață au început, între 7 și 8. Eu nu înțeleg logica! Nu se poate să tot spargi ceva ce a făcut altul anul trecut. Sunt persoane bolnave, paralizate. Este un surmenaj foarte mare pentru oamenii de aici. Uitați ce balamuc e. Cum vreți să avem noi un Arad frumos, aranjat, dacă se sparge continuu? Nu se poate face o dată și gata? Să fie liniște, să fie normal?” – s-a plâns Matei Nagy, un locuitor din zonă.

  Nemulțumirea domnului Nagy este una, spunem noi, justificată din moment ce nici un arădean nu este străin de lucrările de pe Vasile Milea. Lucrări care au ajuns să fie definiția a unui „perpetuum mobile” și nu de puține ori subiect de presă și nemulțumire al cetățenilor.

  Acum trotuarul este „spart” de RDS. Mâine, probabil, de muncitorii de la Gaz sau Apă-Canal… și chiar așa se întâmplă!

  Lucrările celor de la RDS nu vor fi ultimele pe această stradă, deoarece la intersecția străzii Milea cu I.C. Brătianu, în viitorul apropiat se va lucra la crearea unui sens giratoriu… deci urmează altă „distracție”. Până atunci, cetățenii trebuie să înghită în sec și să mai „tragă” un cor de înjurături la adresa administratorului drumului.

  Culmea e că, în 5 septembrie 2017, Primăria Arad anunța că a retras avizele de săpătură pentru RDS, precizând pentru mandrii.ro următoarele: „Înţelegem importanţa acestui proiect pentru municipiul Arad, însă nu putem accepta ca lucrările să nu fie executate corespunzător, iar infrastructura afectată să nu fie adusă la aspectul inițial. În plus, ne dorim să minimalizăm pe cât posibil disconfortul creat cetăţenilor ca urmare a acestor intervenţii”. 

  ***

  În urmă cu scurt timp, Gheorghe Falcă, primarul Aradului, telefonic, ne-a spus că nu știe dacă Primăria a retras avizul de săpătură pentru firma RDS (ciudat, pentru că declarația de mai sus îi aparține…). Și, ne-a mai spus, „sunați la purtătorul de cuvânt că nu trebuie să știu tot ce se întâmplă în primărie. Una este instituția Primăriei, alta e instituția primarului. Decât să dau eu un răspuns, mai bine soliciți de acolo.”

  Am luat legătură cu purtătoarea de cuvânt, iar aceasta ne-a comunicat că au fost sistate la un moment dat avizele respective până la remediereaa problemelor semnalate și că firmele mai au răgaz până mâine pentru a remedia situația, altfel nu li se vor reînnoi avizele acordate.

  „Miercuri 6 septembrie, la Primăria Municipiului Arad a avut loc o întâlnire între reprezentaţii administraţiei locale, cei ai RCS&RDS şi ai firmei ELBA. Întâlnirea a avut loc la iniţiativa reprezentanţilor municipalităţii ca urmare a numărului mare de sesizări făcute cu privire la modul în care se execută lucrările de introducere a cablurilor în subteran. După ce s-au expus motivele care au stat la baza convocării întâlnirii, toţi cei prezenţi au căzut de acord cu privire la necesitatea constituirii unui grup de lucru care să identifice toate neregulile care apar pe şantierele RCS&RDS. Mai mult decât atât în cursul zilei, un reprezentant din partea furnizorului de cablu şi unul din partea firmei care asigură iluminatul stradal s-au deplasat în teren pentru a inventaria zonele cu problemele. Reprezentanţii RCS&RDS şi-au luat angajamentul ca până joi, 14 septembrie, să corecteze toate neregulile apărute la lucrările executate până în acest moment (refacerea la forma iniţială a trotuarelor, refacerea zonelor verzi afectate, etc). Tot azi s-a decis ca astfel de întâlniri de lucru să aibe loc în fiecare zi de marţi a săptămânii. Vă reamintim, Primăria Municipiului Arad a dispus sistarea acordării avizelor de săpătură firmei contractate de RCS & RDS pentru introducerea cablurilor în subteran, până la corectarea tuturor neregulilor apărute în teren.

  In procent de 80% din problemele identificate în teren au fost remediate. Până joi estimăm că vom avea un procent de 100%. De abia dupa aceea se vor putea depune documentaţiile în vederea avizării pentru locaţiile rămase în cadrul acestei autorizaţii.”

  21744951_1505517112874623_1837283488_o 21764038_1505517132874621_1883685728_o 21764176_1505517179541283_1252520540_o 21764186_1505517142874620_826770625_o 21769006_1505517099541291_1713267179_o

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cine va verifica daca RDS reface trotuarele , spatiile verzi pana azi, asa cum s-au inteles cu Primaria ? Stilul lor de lucru a fost si a ramas pe baza de haiducie.
   Si cum au putut sa inceapa alte lucrari in aceste zile, daca au avut avizul sistat de la Primarie ? Sau de fapt nu l-a sistat Primaria ?
   Altfel, cred ca e o coincidenta faptul ca purtatoarea de cuvant a Primariei este sotia directorului tehnic de la RDS Arad.

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. In Piata garii, la intrare in parcarea de la Casa alba au lasat un sant de 7cm adancime. Nimeni nu mai aduce la nivel. La intrarea in parcarea de la blocurile de pe strada Bihorului este la fel. Acum sparg parcarea reabilitata de curand de la blocul R din piata Caius Iacob. Cel mai probabil nimeni nu va aduce la nivel santul.

   +8 voturi
   +1
   -1
  3. Nu că se sparge e problema dar fara aviz se vor aduce trotuarele și drumul la starea inițială? Pentru că pe Vasile Milea, pe tronsonul de la str Grigorescu până la str I C Brătianu drumul și trotuarele erau ca in palma. După ce termină ăștia lucrările ca sa le readucă așa cum au fost ar trebui decopertate și turnat un strat de bitum. Se va întâmpla asta? Mă îndoiesc…

   +12 voturi
   +1
   -1
  4. Pe str B,Maracine si in continuare pe str C.Coposu atat spatiile verzi create de locuitorii din zona in decursul a zeci de ani,arbori,garduri vii,brazi cat si trotuarele de acces in blocuri si trotuarele de langa carosabil sunt complet distruse de lucrarile executate de firma RSC@RDS,lucrari terminate deja de o luna si nu se intrevede refacerea stricaciunilor.Pana cand vom fi mintiti cu aducerea la stadiul initial si de ce nu urmareste cineva de la primarie cum NU se lucreaza?

   +3 voturi
   +1
   -1
   • prietene…spatiile verzi create de locuitorii din zona ta in decursul a zeci de ani au fost create pe spatiul Primariei…invata legea…ALA NU E SPATIUL TAU SI RDS NU TREBUIE SA VA DEA VOUA SOCOTEALA…faptul ca a-ti creat niste spatii verzi nu va face proprietari…terenul din jurul blocurilor a apartinut si apartine Primariei. Cu ei trebuie sa va certati…sau sa le cereti socoteala nu unei firme private!Eu in locu’ RDS v-as tara prin trribunale sa va invatati minte odata ca, nu mai traim in comunism!

    Vrei spatiul tau privat du-te la casa…da’ vezi ca si acolo terenul din fata casei tale e tot al Primariei chiar daca tu plantezi brebenei…

    --5 voturi
    +1
    -1
  5. Cand s-au stricat strazile Liviu Rebreanu sau Poetului n-am auzit pe nime’ sa faca tambalau…un articolas pe aici unu’ pe dincolo, da’ slabut sa nu deranjati…desi multi dintre noi urlam ca fraierii…da’ cand e vb de Rds …hopa…sedinte la Primarie…presa se autosesizeaza…”jurnalistii” de la Aradon scriau ca RDS strica “gradinile” aradenilor din jurul blocurilor…si acum voi sariti ca arsi…pt ce?

   Apropo strazile alea sunt inca sub orice critica desi n-au decat cativa anisori…da’ in general jurnalismu’ se face “decat” pe centru…e mai simplu si va este in drum…

   --5 voturi
   +1
   -1
  6. Celui care comentează sub semnătura ,,arădean,,
   După conținutul comentariului se pare că reprezinți primăria sau rds-ul.Spațiile verzi sau creat la indicațiile primăriei și au fost ,,adoptate,,de către locatari spre a înfrumuseța peisajul arid din jurul blocurilor.Ele se întrețin cu multă muncă din partea unor locatari care nu le consideră ,,moșia,, lor,ci grădina unui bloc,menită să le facă viața mai frumoasă celor care locuiesc acolo!Așa că las-o mai moale cu domeniul public al nu știu cui și a nimănui.Cinismul dumitale din postare, întrece ori ce limită a bunului simț.Pune mâna pe lopată și pe greblă și fă curat și frumos acolo unde trăiești!Abia atunci vei avea o altă viziune.

   --7 voturi
   +1
   -1
   • Tovarase, Stelian Popescu, Nu reprezint nici Primăria nici Rds-ul…sunt doar satul de cei ca voi…care faceti orice dupa cum va taie capu’(unu’ ca dumneata la noi la bloc a ingradit acel spatiu cu sarma, altul a montat moristi portocalii etc.) , iar…daca cumva un copil rupe o floare sau un caine va atinge “PROPRIETATEA FICTIVA” dati dovada toti de un proverbial bun simt. Desi detin si apartament, locuiesc la casa din cauza “binecrescutilor “ ca voi tovarase , asa ca, imagineaza-ti cine da mai mult la lopată și grebla dintre noi doi!

    …uite ca sa vezi ce zice legea,iti dau putina lectura…un fel de rezumat pe intelesul tau sa citesti intre cafele…:
    “Spatiul verde, gradina din jurul blocului NU este in proprietatea asociatiei de proprietari ci a autoritatii publice locale, in speta primaria. TERENUL CARE ESTE IN PROPRIETATEA PROPRIETARILOR CLADIRII ESTE DOAR TERENUL AFERENT CLADIRII(terenul pe care se afla cladirea)INCLUSIV,DACA EXISTA ACEL BRAU DE BETON DE MAXIMUM 80 CM aflat in exteriorul cladirii si care este parte din structura cladirii. SARCINA CU PRIVIRE LA INTRETINEREA SI ADMINISTRAREA ACESTUI SPATIU REVINE PRORPIETARULUI,ADICA PRIMARIEI LOCALE a carui buget este constituit din taxele si impozitele locuitorilor de pe raza localitatii.”

    PS: faptu’ ca cineva te trage de maneca nu e lipsa de bun simt, invata dara ce inseamna bunul simt tovarase…

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.