Arădenii au plantat 500 de puieți de stejar și au făcut curățenie în pădurea Ceala

  de Special Arad | 26 martie 2019, 1:13 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. „Împreună pentru natură”, acesta este motto-ul care a reunit peste 300 de voluntari, copii, părinți și profesori, la acțiunea de împădurire care a avut loc sâmbătă, 23 martie, la Pădurea Ceala, din Arad.

  În cadrul acțiunii au fost plantați 500 de puieți de stejar, iar datorită numărului mare de participanți la eveniment, a fost realizată și o acțiune de ecologizare, de la punctul de întâlnire, care avut loc la sediul Rezervației „Parcul Natural Lunca Mureșului”, până la locul de plantare din cadrul pădurii.

  Acțiunea face parte dintr-un proiect ecologic mai amplu cu același nume, inițiat de Colegiul Național “Preparandia-Dimitrie Țichindeal” și Asociația Mobilizează-te, proiect la care compania FCC Environment România se implică în calitate de partener.

  Două din principiile de bază ale companiei FCC este grija pentru natură și tratarea deșeurilor drept resursă, iar motto-ul său este „Service for the Future” (Servicii pentru viitor). Astfel, FCC s-a alăturat acestui proiect pentru a susține și a promova valorile și importanța educației în protejarea mediului înconjurător și a asigura un mediu mai curat pentru viitor.

  Aceasta a fost doar prima etapă din cadrul proiectului, urmând ca în luna aprilie să fie organizate ore de educație ecologică în cadrul Colegiului Național Preparandia, de către reprezentanți ai companiei FCC împreună cu, cadre didactice ale Colegiului și o campanie de reciclare, care se va desfășura pe tot parcursul lunii, campanie în care elevii sunt invitați să colecteze selectiv carton și hârtie. În cadrul celei de-a treia etape a proiectului, elevii vor avea de pregătit costume din materiale reciclate, vor participa la o piesă de teatru cu tematică pe mediu și vor vizita Depozitul ecologic operat de compania FCC, unde vor avea oportunitatea să vadă ce se întâmplă cu deșeurile care nu sunt colectate selectiv, respectiv reciclate.

  „În calitate de partener, nu putem decât să mulțumim organizatorilor, celorlalți parteneri, dar și tuturor participanților pentru spiritul civic de care au dat dovadă și pentru implicare. Ne bucurăm că am făcut parte din această echipă și că împreună, am realizat un lucru minunat pentru copii noștri și viitorul acestora” – spun reprezentanții FCC, filiala Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.