Arădenii, alături de eroi de Ziua Națională

  de Special Arad | 23 noiembrie 2017, 1:29 PM | Știri Arad

  0

  Militarii români răniți în Afganistan, Irak precum și în alte teatre de operațiuni vor fi omagiați în premieră la Arad. În preambulul Zilei Naționale, va fi organizat primul cros omagial, la care pot participa alergători de toate vârstele. Organizat de Universitatea „Aurel Vlaicu” și Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, evenimentul se bucură de sprijinul Ministerului Apărării, prin Proiectul Invinctus.

  Evenimentul are loc sâmbătă, 25. 11. 2017, începând cu ora 10.00 și se va desfășura pe traseul: Cetatea Aradului – Podul Decebal – Podul Traian – Subcetate – Faleza Mureșului Micalaca – Parcul Eminescu, la crucea Eroilor (traseu de 7,4 km). Alergarea se va încheia cu depunerea unei coroane de flori la Monumentul Eroilor.

  La eveniment va participa și unul dintre membrii Invinctus Team Romania, care în acest an a participat la Jocurile Invinctus de la Toronto, Canada, unde România a obținut rezultate remarcabile la mai multe probe sportive. Ţara noastră a fost prima ţară din blocul estic invitată să participe la aceste jocuri.

  Jocurile Invictus sunt o competiție sportivă înființată în anul 2014, de prințul Harry al Marii Britanii, la care participă militari răniți pe front, majoritatea în Irak și Afganistan cu scopul de a creşte  susținerea publică pentru militarii răniți din teatrele de operațiuni. Un alt scop al Jocurilor Invinctius este acela de a le oferi acestor oameni adevărați șansa de a lupta din nou, însă de această dată pe terenul de sport.

  Foto: PortalSM

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.