Arădeanul Sorin Blejnar, cercetat într-un nou dosar pentru luare de mită! Soția lui, Andreea, așteaptă decizia magistraților

  de Special Arad | 4 ianuarie 2018, 12:20 PM | Naţional | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  DNA a făcut, într-o discreție totală, percheziții pe 18 decembrie acasă la fostul președinte ANAF, Sorin Blejnar, fostul șef al Gărzii Financiare, Sorin Florea, și fostul șef al Vămilor, Viorel Comăniță. Toți au fost puși ulterior sub acuzare pentru corupție

  Fostul președinte al ANAF, Sorin Blejnar, a fost pus sub acuzare pe 19 decembrie pentru luare de mită de către procurorii DNA într-un nou dosar în timp ce își așteaptă, pe 10 ianuarie, pronunțarea în dosarul în care DIICOT Brașov l-a trimis în judecată pentru protejarea rețelei de evaziune cu produse petroliere condusă de Attila Peter Racz.

  Blejnar a ajuns deja la al patrulea dosar penal, acesta din urmă fiind instrumentat de procurorul care cercetează și dispariția lui Codruț Marta.

  Procurorii DNA au făcut percheziții pe 18 decembrie la toți cei trei citați mai sus acasă de unde anchetatorii au urmărit să ridice bani cash, obiecte de valoare sau documente care ar fi putut avea legătură cu rețeaua de evaziune cu produse petroliere condusă de băcăuanul Radu Nemeș, au declarat pentru „România liberă“ surse judiciare.

  Imediat după percheziții Blejnar, Florea și Comăniță au fost aduși la sediul DNA unde au fost puși sub acuzare pentru fapte de corupție, primind măsura controlului judiciar.

  Alături de aceștia a fost pusă sub acuzare și Andreea Blejnar, soția fostului președinte al ANAF.

  Curtea de Apel București a respins pe 27 decembrie contestațiile depuse de Sorin Blejnar și Viorel Comăniță față de măsura controlului dispusă de procurorii DNA, în timp ce la Sorin Florea contestația a fost respinsă încă de pe 22 decembrie. Pe 5 ianuarie magistrații decid dacă mențin controlul impus Andreei Blejnar.

  CITEȘTE MAI MULTE DETALII CU CLICK AICI

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cum se simt cei care l-au promovat si sustinut?! Au dispus de o pepiniera de -cadre- abundenta! Ne pot privi in ochi in timp ce ne fac alte propuneri si promit -in viiot- la fel de minunat pentru ei si pentru noi … ce mai conteaza! Unde era Tamas si camarila pentru ca astfel de lucruri sa nu se produca? Astepta marirea in grad si functie!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.