marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Arădeanul Sergiu Deznan, performanță uluitoare în Canalul Mânecii! El este primul care a călcat țărmul francez

  de Lucian Dănilă | 30 august 2019, 4:29 PM | Sport

  0

  Înotul românesc a reușit o premieră în ape deschise. O ștafetă formata în mare parte din copii a reușit în această săptămână, mai precis marți, 27 august, traversarea înot a Canalului Mânecii.

  Din ștafetă au făcut parte patru copii și doi antrenori de înot, printre ei și antrenorul arădean Sergiu Deznan. Cei șase au străbătut distanța dintre țărmul britanic și cel francez după 10 ore și 25 de minute de efort. Chiar arădeanul Sergiu Deznan a fost cel care a călcat primul țărmul Franței.

  sergiu deznan 3

  Ștafeta „România” a înotat 43,4 kilometri pentru a realiza acest proiect extrem, scrie aimx.ro

  Cei șase care au trecut Canalul Mânecii sunt Ana Nanau (12 ani), Andreea Albu (13 ani), Alice Perjoiu (16 ani) și Anton Zamfir (16 ani), alături de Sergiu Deznan și cunoscutul înotător Paul Georgescu, inițiatorul proiectului.

  Ștafeta a plecat marți dimineața la ora 8 și 56 de minute din Dover. După 10 ore și 25 de minute a atins țărmul francez. Primul care a intrat în apă a fost Anton, urmat de Ana, Andreea, Paul, Sergiu și Alice.

  Sergiu Deznan a fost cel care a calcat malul francez, scrie aimx.ro.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.