duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Arădeanul Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, îl face praf pe „ineptul” Johannis și alți 12 miniștri: „Cuțite la beregată în sala de clasă”

  de Special Arad | 9 aprilie 2023, 2:10 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  3

  După ultimele incidente șocante din școlile românești în care o profesoară a fost atacată cu un cuțit, iar o alta a fost batjocorită de elevi de 13 ani, fostul ministru al Educației, arădeanul Daniel Funeriu, acuză lipsa de autoritate a dăscălilor în școli. Acesta a reacționat dur într-o postare pe facebook:

  „Încă din 2010 spun că nu se poate face educație fără exigență și autoritatea intelectuală, morală și comportamentală a magistrului, a profesorului. De ani buni insist pe nevoia de întărire a autorității magistrului, autoritate care trebuie să izvorască din excelența sa, nu autoritatea „cu liniarul peste degete”.

  „De 9 ani avem un președinte și 12 miniștri. Niciunul nu a pronunțat, vreodată, cuvântul „autoritate”. Ineptul Iohannis și liotă sa de miniștri ne-au promis „școli verzi”, „școli relevante” și alte abureli conțopiste.

  Ineptul președinte-bibelou ne-a promis o „Românie Educată”.

  Ne-a livrat, în 9 ani:

  1) cuțite la beregată în sala de clasă,

  2) profesori batjocoriți,

  3) droguri în şcoli,

  4) rezultate cataclismice la Evaluarea Națională,

  5) universități care nu reușesc, în ciuda unor finanțări uriașe, să intre

  în vreun top mondial,

  6) cercetători atât de încărcați cu birocrație încât petrec mai mult timp cu ochii în contabilitate decât în eprubete.

  Acum, în ultimele sale zvârcoliri prezidențiale, el și epava de partid numită PNL, au ambâțul mediocrului care vrea să stea la masă cu deșteptul. Au ambiția de a-și adăuga numele alături de oamenii deștepți care au legiferat educația din România, au ambâțul de a ne ferici cu o lege a educației atât de inadecvată, atât de tâmpă în concept și realizare, încât fețele bovine care o susțin nu reușesc nici măcar să ne smulgă un zâmbet amar.

  Oameni buni: oprirea acestui președinte inept, oprirea epavelor intelectuale care vor să legifereze educația generațiilor viitoare, oprirea spiralei decăderii intelectuale și morale în care figurile astea triste vor să-i închidă pe copiii voștri devine unicul plan de țară valabil azi.

  Miza justiției apărate în stradă, miza acelui 10 august au fost minuscule față de miza opririi acestui președinte și a partidului său zombat din comiterea unui suicid național prin demolarea educației la care, cu metodă și sistem, s-au înhămat.” a postat Daniel Funeriu pe pagina sa de socializare.

  Citește și: Daniel Funeriu, Mircea Vasilescu și Andrei Pleșu, invitați la Arad, la Conferințele Dilema veche

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. “Inept” esti dumneata! Cam acestea ar fi reactiile firesti la o astfel de exprimare…urmand escaladarea pana la violenta despre care se face vorbire! Presedintele nu este executiv cum erati dvs. in calitate de ministru!
Si exprimari ofensive, ofensatoare, ca ale dvs. sunt cele care in timp nasc violente si care, printre multele altele, au dus la aceste nedorite efecte…
O persoana care se exprima astfel nu merita denumirea de “dascal” darmite de “ministru”.
Subiectul merita o dezbatere reala, fara degete atintite! Oglinda intregii noastre democratii originale…care a implinit peste trei decenii.

   --2 voturi
   +1
   -1
  2. Publicatie care se respecta…uitasem de acel obicei afisat pe toate scarile de bloc – “Program de odihna, nu deranjati…” nu mai stiu exact intervalul de timp…14-16 sau 16-18?! 😅
   P.S. Sau…oi fi gresit adunarea la comentariul precedent?! 😉 😂

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.