sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Arădeanul canadian Florian Liber, la bienala internațională de artă contemporană din Buenos Aires

  de Tomck@t | 22 noiembrie 2021, 7:26 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Florian Liber, artistul născut la Arad și devenit, între timp, cetățean canadian, a participat la cea de-a cincea bienală de artă contemporană argentiniană, care a avut loc la renumitul Centru Borges din Buenos Aires între 7 și 11 octombrie, bifând încă o reușită în CV-ul său bogat cu participări la expoziții internaționale.

  La „V International Biennial of Contemporary Art of Argentina” au fost prezenți artiști renumiți din Argentina, Brazilia, Chile, China, Cuba, SUA, Spania, Olanda, Ungaria, India, Israel, Japonia, Mauritius, Mexic, Panama, Paraguay, Peru, Portugalia, Rusia, Senegal, Turcia, Ucraina, Uruguay și Canada, cea din urmă fiind reprezentată, alături de Florian Liber, de artiștii Olicorn și Phil Read. Și România a avut o reprezentantă, artista plastică Gina Plunder, care locuiește însă în Germania.

  Printre artiștii participanți la bienala de artă contemporană argentiniană se numără artiști precum Robert Firpo, Mariana Schettini, Alberto Casteluchi Ponce, Natalio Galluzzi, Madeleine Schachter, Angela Fuentes, Li Lei, Juan Gorupo, Marco Brás și Jose Milton Morales. Lista completă, aici.

  La această ediție, Florian Liber a participat cu o pictură pe pânză intitulată „Amour Fou” (94 x 125 cm), o lucrare în culori saturate într-un mod straniu, cu o abordare artistică „inspirată din imaginarul contemporan sporit de afinitatea pusă în scenă prin intermediul cunoscutului stil al neoexpresionismului germanic”, după cum o descrie chiar artistul.

  Florian Liber a absolvit Facultatea de Arte și Design din Timișoara (1996-2000), după care și-a continuat studiile în 2007 cu un Masterat în artă la Facultatea de Arte și Științe din cadrul Universității din Montreal, Canada. A avut de-a lungul timpului participări la expoziții în Viena (Austria), Gifu-Nagoya (Japonia), Königsfelden (Elveția), Montreal (Canada), New York și Philadelphia (SUA).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.