miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Florian, un arădean… Liber în New York! Au mai rămas trei zile până la momentul său de glorie (FOTO)

  Mulți dintre arădeni îl cunosc pe Florian Liber, chiar dacă artistul arădean locuiește de mai mulți ani împreună cu familia sa în Canada. Pictorul are un curricullum vitae impresionant, lucrările sale fiind expuse în mai multe galerii din Europa, din Canada, din Japonia sau Statele Unite ale Americii.

  Au mai rămas trei zile până la momentul său de glorie. Florian expune în 24 noiembrie la una dintre cele mai cunoscute galerii din New York. Cu ocazia aceasta, Aradul artistic are parte de o premieră: Florian Liber va fi primul artist arădean care va expune la un asemenea nivel. „Timișoara și Clujul stau mult mai bine la acest capitol. Adrian Ghenie a expus la Pace New York, iar Ioan Sbârciu la Taittinger New York”, ne spune artistul arădean.

  „Fate conicidence and Danger / INTERPASSIVITY” (foto mai jos) este una dintre cele trei lucrări care vor fi prezentate de arădean în galeria Van der Plas din metropola americană.

  Scriind aceste rânduri despre Florian Liber gândul m-a dus la melodia celebrului Gordon Matthew Thomas Sumner, alias „Sting”, cu la fel de celebra melodie „Englishman in New York”. „Modestia şi proprietatea îţi pot aduce o reputaţie proastă, ai putea să sfârşeşti prin a rămâne de căruţă, oameni amabili şi serioşi nu prea vezi pe-aici”, sunt câteva versuri ale melodiei lui Sting. Într-adevăr, nici Florian nu este deloc un modest, iar poate și acest defect, sau de ce nu, calitate, l-au făcut să ajungă la acest nivel.

  Peste trei zile, Florian Liber duce arta arădeană în aceeași lojă cu unele dintre cele mai cunoscute nume ale picturii mondiale contenmporane. Și nu este deloc puțin lucru…

  liber 1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dischromatopsia reală (+ discromat partial din nastere) a artistului Florian Liber – incapabil să descifreze unele culori, el vede în schimb altele (modificate, alterate sau amplificate). O adevărată poveste păstrată în secret de zeci de ani in familie.
   Descoperit recent de catre un curator de anvergura mondiala (Unesco, Bienala internationala world-class) Florian a fost invitat ca vedeta a expozitiei, curatorul dezvaluind secretul culorilor artistului in grupul sau de influenta de origine hispanica. Impactul a fost imediat si a starnit curiozitate. Un comunicat de presa va fi transmis pentru publicare imediata cu o luna inaintea bienalei déjà amanata de doua ori din cauza pandemiei sud-americane.

   In my world I see “le gris terne” as pink, green, orange, yellow and blue. It’s like a forth dimension of colour (after being tested two years ago) depending of my psychical state – emotions, failure, harmony, anger, fear … E vorba si de Tetrachromacy in cazul meu… combinata cu un discromat partial care se recompune pe creier. Un „caz” eXtrem de rar la barbati.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.