Arădeanca Mara Oprea, aur la Jocurile Special Olympics din Malta, proba înot – 50m spate

  de Raluca Medeleanu | 16 May 2022, 5:30 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  sursă foto: Camelia Oprea

  Arădeanca Mara Oprea este unul din cei 4 sportivi care reprezintă anul acesta România la înot, la jocurile „Special Olympics Invitational Games” din Malta, care au loc anul acesta între 13 – 18 mai.

  Mara Oprea a reușit performanța să obțină medalia de aur la înot, la 50 m spate. Delegația din România este compusă în total din 12 sportivi, la categoriile înot, atletism și bocce, iar victoria Marei este a doua obținută de țara noastră, prima fiind la atletism de Andrei Păduraru din Iași.

  Mara, care acum este și Sportiv Lider și face parte din Consiliul Sportivilor Lideri, a început să practice înotul de la vârsta de 9 ani, iar în 2014 a fost cea mai tânără participantă la „Princesse Charlene”, organizat de Special Olympics Monac, la doar 11 ani. De atunci, a primit numeroase medalii la evenimente similare, precum Jocurile Naționale de Înot Special Olympics ale Ungariei Hodmezovasarhely (2016), Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics Austria (2017), iar în 2019 a reușit să obțină bronzul tot la Special Olympics, la Jocurile Mondiale de Vară, organziate atunci la Abu Dhabi.

  Mai jos puteți urmări un interviu realizat în cadrul proiectului „Inspir Arad”, un proiect comun al Centrului Municipal de Cultură Arad și Centrului Cultural Județean Arad:

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.