vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A fost „felicitat” cu 20.000 lei pentru că a aruncat componente auto uzate în Grădiște

  de Special Arad | 31 august 2022, 2:09 PM | Știri Arad

  0

  În data de 26.08.2022, polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au surprins, în urma acțiunilor de patrulare specifice, o persoană care a procedat la abandonarea de deșeuri provenite din dezmembrări auto, pe un teren situat în zona fostelor sere din cartierul Grădiște.

  Pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 92/2021, contravenientul, arădean cu domiciliul în zona centrală, s-a ales cu amendă în cuantum de 20.000 lei.

  La fața locului s-a constatat că persoana depistată nu se află pentru întâia dată în postura de contravenient, deoarece a mai fost sancționată anterior de către polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului pentru abandon și incendiere de deșeuri. Cea de-a doua faptă a fost inclusă ulterior săvârșirii în categoria celor de natură penală, prin modificările aduse de O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor.

  De menționat faptul că, deși C.V. a beneficiat în trecut de clemența instanței de judecată competente în soluționarea plângerii contravenționale, această oportunitate conferită de lege nu l-a determinat în adoptarea unei atitudini orientate spre respectarea valorilor ocrotite prin actele normative care reglementează domeniul protecției mediului, dovedind stăruință în comiterea cu regularitate a unor asemenea fapte.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.