joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  De pe străzile din Arad: Eminescu și „Alexandra, je t’aime”

  de Adriana Barbu | 25 iunie 2023, 10:17 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Strada

  6

  Nu-i neapărat cel mai frumos oraș. Cu siguranță nu-i cel mai îngrijit. E gri în timpul zilei şi e zgomotos noaptea, prea zgomotos pentru un oraș mic, în care e bine să te retragi la pensie, aşa cum a spus un turist călător prin Arad. Dar are (mai are) cu siguranță farmecul lui. Nu-i nici un loc prea cool de trăit, nu vezi prea des lucruri care să te provoace, să te pună pe gânduri sau să-ți aducă zâmbetul pe buze. Dar uneori e simpatic Aradul.

  Așa cum e azi, duminică, 25 iunie, când pe o stradă din Arad cineva a decis să lase un mesaj de dragoste unei femei. Strada e Eminescu, una dintre străzile care par să prindă viață în sfârșit. Mesajul a fost scris cu cretă albă pe asfaltul gri, în fața unei florării, în imediata vecinătate a unei cafelele care a devenit de succes în rândul tinerilor (și nu numai) din oraș. Ce a scris îndrăgostitul, probabil la adăpostul nopții, pe strada Eminescu? „Alexandra, je t’aime”. Un mesaj de impact pe o stradă cu nume de poet.

  Nu știm dacă Alexandra va gusta mesajul primit, nu știm nici cine e Alexandra, dar nouă mesajul ne-a înseninat dimineața înnorată de duminică, pe o stradă (încă) aproape pustie din Arad. Poate că oraşul are şansa să fie salvat, chiar de către locuitorii săi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ce va mai place (unora) dintre Dvs sa pareti destepte, elevate si pretentioase. Aradul a ajjuns unde a ajjuns datorita aradenilor. Inclusiv a doamnelor cu pretentii care se intrec in selfiuri prin Iulius Town, ca deh: asa da bine. Cert este ca Aradul e un oras de mare traditie, cu un mare potential, ramas nevalorificat. Ca nah’ unde nu-I cap, vai de picioare. De cans lumea. Inainte de a catalogs Aradul ca un oras mic de provincie care nu se ridica la standardele Dvs, mai bine v-ati intreba daca ati facut ceva ca sa schimbati situatia.Bineinteles ca n-o sa-mi publication comentariul. Nu suna bine

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.