marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Arad, (aproape) je t’aime, mesaj cu origini pe strada Eminescu

  de Adriana Barbu | 19 iulie 2023, 4:38 PM | Altădată | Știri Arad

  3

  Nu o iubim numai pe Alexandra, ci iubim chiar și Aradul, tot în stil franțuzesc, dar îl iubim și îi transmitem și lui: „Arad, je  t’aime”. Cel puțin asta am dedus noi, simțindu-ne ușor romantici, din mailul primit de la cel care a identificat pentru cine era mesajul de acum o lună, scris pe trotuar, cu cretă, în faţa unei florării de pe strada Eminescu: „Alexandra, je t ‘aime”.

  Un dar pentru „Alexandra, je t ‘aime”

  I-am dedicat atunci un material de presă mesajului romantic de pe trotuar, un material scurt, ce-i drept, dar am primit în dar o dizertaţie despre Arad, cu frumuseţile şi potenţialul său: „(…) Sunt într-adevăr foarte fericit că am această amintire în imagine și sunt perfect de acord cu textul articolului dvs. de pe 25 iunie. Acesta reflectă complet opinia mea despre orașul nostru (frumos). Am văzut cum Aradul a evoluat în ultimii ani. S-au făcut progrese semnificative în ultimii 10-15 ani, dar încă mai există lacune și probleme grave aici”, ne-a scris (traducerea din franceză ne aparține -n.r.) cititorul portalului nostru care cunoaște povestea mesajului „ Alexandra, je t ‘aime”, ce stă în spatele ei şi cui îi era adresat acesta.

  Ceea ce poți visa, poți realiza

  Arădeanul, cu origini franceze se pare, care se ocupă printre altele de ghiduri turistice în format online sau tipărit, ne-a indicat în mailul trimis că Aradul se regăseşte adesea în ghidurile turistice, ocupă câte o pagină, două, dar că e „un oraș puțin abordat, un oraș neglijat, la propriu și la figurat”.
  Ce crede cititorul nostru Daniel despre Arad și viitorul lui: „Este timpul să-i redăm Aradului locul pe care-l merită: Das kleine Wien! Să le redăm Cetății, Împărătesei Maria-Thérèsa, străzilor din Arad, cinematografelor, vechiului Teatru Hirschl, locul pe care acestea le merită. Mi se spune că visez… Dar, ceea ce poți visa, poți realiza”.

  Poate că așa, uite așa, mai putem visa și spera și noi, chiar dacă uneori despre relansarea Aradului mai vorbesc de bine doar străinii.

  Citește și: 

  De pe străzile din Arad: Eminescu și „Alexandra, je t’aime”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Totusi, de ce e relevanta stirea asta pentru orasul nostru? Cu ce ajuta faptul ca cineva a scris o porcarie cu creta pe jos? In oras exista sute de inscriptii peste tot. Ma mir ca nu a ajuns subiect de investigatie ca niste copii au desenat jocul sotron pe asfalt :)))))))
   In alta ordine de idei, va plangeti de calitatea evenimentelor, de cultura si studiile celor care ne conduc, dar un nonsubiect despre un om absolut irelevant ajunge stire de senzatie. Asta spune multe despre presa aradeana, cei care o scriu si cei care o citesc. Nu doar Bibi si Falca sunt de vina ca suntem un oras de parveniti.

   --1 voturi
   +1
   -1
   • Am să vă răspund eu, doar la prima întrebare, rugându-vă doar să recitiți propoziția aceasta: „Arădeanul, cu origini franceze se pare, care se ocupă printre altele de ghiduri turistice în format online sau tipărit, ne-a indicat în mailul trimis că Aradul se regăseşte adesea în ghidurile turistice, ocupă câte o pagină, două, dar că e „un oraș puțin abordat, un oraș neglijat, la propriu și la figurat”. În altă ordine de idei, noi nu îl considerăm pe Daniel „un om absolut irelevant”, iar cuvintele și speranțele lui pentru Arad reprezintă un subiect tocmai prin modul inedit în care acestea au ajuns la noi, și prin urmare, la voi cititorii. Să auzim de bine

    +2 voturi
    +1
    -1
  2. @Fanarad:
   După modul în care te-ai exprimat vis-a-vis de UN LUCRU PE CARE NU ÎL ÎNȚELEGI (și, MAI TRIST, nici nu îl simți…😣), demonstrează încă o dată că „fiecare popor își are conducătorii pe care și-i merită”, pt că, în mod inconștient, aceștia (poporul) îi votează „pe cei DUPĂ CHIPUL ȘI ASEMĂNAREA SA”!!! 😎
   .
   Adică, să „traduc”:
   – EXACT MODUL TĂU DE GÂNDIRE e și cel al lui Falcă și Bibarț – tot CEEA CE EI NU ÎNȚELEG este o „porcărie” și, în consecință, le tratează ca atare… 😠
   .
   Iar ei NU ÎNȚELEG AL NAIBII DE MULTE lucruri… ; de ex:
   – dragostea REALĂ, nu mimată, față de orașul și de aproapele tău;
   – nu înțeleg cum să faci un lucru ABSOLUT DEZINTERESAT, din care să nu câștigi nimic, decât MULȚUMIREA CELUILALT;
   – nu înteleg că, dacă vrei sa fi respectat, trebuie să STII SĂ RESPECȚI pe celălalt;
   – nu înteleg că, în momentul în care și-au asumat un statut politice, EI (AR TREBUI) SĂ FIE în slujba cetățeanului și NU INVERS !!! 🤔
   Etc.
   .
   Deci, da, @fanarad, ai dreptate: și cetățenii orașului sunt de vină, pt că nu încearcă nici o clipă să-și ridice modul de a gândi DEASUPRA celui limitat ai conducătorilor săi (exact ce ai făcut și tu) și să înțelegă faptul că VIAȚA, FRUMUSEȚEA, BINELE, etc, nu sunt făcute DOAR DIN LUCRURI MATERIALE și concrete, ci și (mai ales !!!) DIN CELE SPIRITUALE și SENTIMENTALE !!!❤
   .
   Spiritul și sentimentele ne-au ridicat pe noi, oamenii, din IMENSITATEA MOARTĂ a Materiei ! 😀
   .
   PS: după cum observi, la comentariul tău, deranjant nu a fost faptul că ai altă părere, referitor la prioritățile și importanța unor lucruri din viața orașului nostru, ci a modului arogant și imperativ în care ți-ai exprimat-o (ca un, presupus, „unic deținător al Adevărului Absolut”).
   Dacă vrem schimbare la alții, hai să ne mai privim, din-când-în-când și în oglindă…! 😉

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.