Arabia Saudită a închis televiziunea Al Jazeera

  de - | 6 iunie 2017, 9:46 AM | Internaţional

  0

  Arabia Saudită a închis, luni, birourile televiziunii qatareze Al Jazeera, la câteva ore după ruperea relațiilor cu Qatarul de către regatul saudit și patru aliați ai săi, relatează Agerpres.

  „Ministerul Informațiilor a închis birourile televiziunii Al Jazeera și i-a retras licența”, a precizat agenția oficială Spa.

  Înființată în urmă cu peste 20 de ani de către guvernul Qatarului, televiziunea Al Jazeera, care dispune de aproape 80 de birouri în întreaga lume și transmite în mai multe limbi, a reprezentat cutia de rezonanță a mișcărilor Primăverii Arabe. Dar detractorii săi consideră linia sa editorială prea favorabilă islamiștilor, văzând în ea uneori un instrument în serviciul diplomației Qatarului.

  Printre altele, rețeaua qatareză de televiziune beIN Sports nu mai este accesibilă prin cablu în Emiratele Arabe Unite, a indicat un agent al companiei emirateze de telecomunicații DU.

  „Primim un mare număr de apeluri pe această temă”, a declarat pentru AFP un reprezentant al DU, confirmând faptul că nu este accesibilă rețeaua beIN Sports, fără să poată oferi motivele.

  Arabia Saudită, Egiptul, Emiratele Arabe Unite, Bahrainul și Yemenul au întrerupt luni legăturile diplomatice cu Qatarul, pe care îl acuză că susține terorismul.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.