marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  AR A.D. 2015. Libertatea expresiei și a desenului performativ la Teba – cu Dan Perjovschi!

  de Tomck@t | 10 august 2015, 12:01 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Dan Perjovschi, unul dintre cei mai importanți artiști români contemporani, s-a întâlnit pentru a doua oară în acest an cu publicul arădean duminică, 9 august, prima fiind la festivalul „Particles” din luna mai, tot la Teba.

  Artistul a răspuns la întrebări și ne-a povestit despre lucrările sale în general și, desigur, despre noua sa expoziție de la Arad. „Vinovată” pentru această expoziție remarcabilă + sesiune de Q&A este Asociația CitiZenit, care ne-a promis la începutul lunii mai că vor transforma Fabrica Teba într-o platformă temporară de explorare a artelor contemporane și au încercat să îndeplinească această promisiune cum știu ei mai bine, să creeze o platformă actuală, alternativă și adaptabilă. Un pas semnificativ în această direcție îl constituie expoziția lui Dan Perjovschi la Teba, care oferă arădenilor posibilitatea de a intra în dialog cu arta contemporană relevantă și, mai ales, de calitate.

  Dan Perjovschi a expus la MoMA din New York, la Tate Modern din Londra, Centrul Pompidou din Paris, în cadrul bienalei de la Veneția precum și în multe alte muzee și galerii importante din întreaga lume, iar în acest circuit, iată, intră și Aradul, cu ocazia expoziției de desen performativ „teBA DAn”, un proiect menit să ducă mai departe și să reconfigureze caracterul de platformă artistică alternativă a fabricii Teba.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.