Aproape de fericire! UTA a fost egalată în prelungiri de FCSB, dar ne-a arătat că putem visa alături de ea

  de Lucian Dănilă | 2 August 2021, 12:26 AM | Sport

  1

  Atmosferă demențială pe arena „Francisc Neuman”, acolo unde peste opt mii de arădeni au ținut să fie aproape de UTA în disputa cu FCSB. Alte zeci de mii erau în fața televizoarelor și așteptau să vadă potențialul acestei noi echipe a Aradului, o echipă la care s-a făcut un serios upgrade în această vară odată cu sosirea unor jucători ca Batha, Ubbink, Vukcevic sau Dangubic.

  Tribunele i-au împins de la spate pe jucătorii lui Gyuszi Balint, iar antrenorul Bătrânei Doamne a preferat să înceapă cu același unsprezece pe care l-a trimis în teren și la Pitești. UTA nu a așteptat atacurile lui Moruțan, Tănase sau tânărul Popescu și a împins jocul spre careul lui Straton, titularizat după pedepsirea lui Andrei Vlad. Vukcevic a fost ca un metronom în banda dreaptă, iar Miculescu a arătat că este un jucător care mai are multe de spus la Arad, luându-i „la mână” – cum se spune – pe Harut, Cristea sau ceilalți fundași de la FCSB.

  În minutul 20, arena a explodat. Antal a recuperat o minge în bandă, i-a trimis lui Dangubic, acesta a așezat excelent cu călcâiul pentru Ubbink și olandezul a pătruns în careu de unde a tras cu stângul în dreapta lui Straton, care s-a prăbușit neputincios: 1-0!!!

  Atmosfera era incendiară și jucătorii în roșu și alb parcă erau în transă. Batha câștiga duel după duel la mijloc, iar Erico și Medjimorec păreau în ziua aceea în care nimic nu-i poate depăși.

  Supărat, Gigi Becali și-a sunat subordonații și a dictat trei schimbări încă din minutul 34. Au intrat Olaru, Cordea și Vali Crețu, iar umiliții au fost Oaidă, Cristea și Dumiter. Jocul decurgea normal date fiind datele partidei de până atunci, FCSB avea posesia, dar arădenii îi țineau departe de poarta lui Iacob. Bucureștenii s-au apropiat periculos doar la un corner la care Iacob a sărit pe sub minge și Haruț a trimis în exteriorul plasei laterale a porții.

  La pauză arădenii aveau avantaj. Tribunele erau în delir și visam că putem învinge pe FCSB, echipă considerată a fi printre granzii campionatului, dar totodată una care ne-a arătat joi cât de mici suntem prin Europa.

  Începutul părții secunde le-a aparținut bucureștenilor, dar Iacob s-a opus excelent la șuturile lui Coman și Tănase. Credeam că vom asista la un asediu al echipei lui Becali, dar UTA a renăscut. Ocaziile au început să curgă la poarta lui Iacob și vedeam dintr-o dată calitate la mijlocul terenului, acolo unde Ubbink, Roger – intrat în locul lui Antal, Batha, Vorobjovas sau Miculescu arătau că știu să țină de minge și chiar să joace între linii. Nu am văzut niciodată așa ceva de când UTA a promovat în prima ligă, nu contra unui adversar de play-off.

  Miculescu a prins un șut din colțul de 16 metri care l-a întins serios pe Straton, Erico a fost de două ori aproape de a marca la două faze fixe, iar Ubbink a trimis cu stângul un șut „de fotbalist” peste transversala porții. Deși UTA ataca, minutele treceau greu și neprevăzutul avea să vină în primul minut de prelungiri. Erico a respins defectuos cu capul – singura greșeală a brazilianului din tot meciul, mingea a ajuns la Tănase, acesta a fost talonat de Bustea și Vukcevic, niciunul nu a intrat decisiv sau măcar să facă un fault, Tănase a așezat pentru Ianis Stoica și acesta a prins un șut care a trimis mingea la colțul lung, făcând inutil plonjonul lui Iacob.

  Era 1-1 și pe stadion s-a așezat liniștea… Doar pentru câteva momente pentru că publicul a înțeles că mai este timp chiar să învingem și și-au încurajat favoriții, altfel admirabili pe tot parcursul jocului atât ca joc cât și ca dăruire. În fond asta așteptăm cu toții de la ei, iar astăzi au răsplătit așteptările publicului care a fost de nota 10.

  Da, nu ne putem bucura de acest rezultat de egalitate, dar am văzut că UTA nu mai este echipa din sezonul trecut care ceda cu o lejeritate incredibilă toate punctele de „acasă”. Acum, cei care vin aici trebuie să sufere. Au în față un adversar tot mai puternic pe scena Ligii 1, dar au în jurul lor și un public incendiar.

  Am fost aproape de fericire iar acel gol din prelungiri ne-a întristat. Rămânem însă cu o seară, totuși, minunată.

  UTA a arătat că poate și are în față un sezon care poate fi minunat. De ei depinde, noi le suntem alături!

  UTA Arad – FCSB 1-1 (1-1)

  Ubbink 20 / I. Stoica 90+1

  UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Medjimorec, Shlyakov – Batha, Passaglia (57 Vorobjovas) – Antal (57 Roger), Ubbink (89 Bustea), Miculescu – Dangubic (69 Hora). Rezerve: Balauru – Baravykas, Tomozei, Bustea, Vorobjovas, Roger, Mar, Benga, Hora

  FCSB: Straton – Haruț, I. Cristea (34 V. Crețu), A. Crețu, Șerban – Ov. Popescu (46 Fl. Coman), Oaidă (34 Cordea) – Moruțan, Fl. Tănase, Oct. Popescu (74 I. Stoica) – Dumiter (34 Olaru). Rezerve: Târnovanu – V. Creţu, Coman, Stoica, Perianu, Olaru, Musi, Radunovic, Cordea

  Arbitri: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu (ambii din București), Mihai Marica (Bistrița). Rezervă: Iulian Călin (Ștefănești).

  Observator FRF: Marian Salomir (Cluj-Napoca)

  Observator LPF: Octavian Goga (Brașov)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.