Aproape 16 milioane lei din fonduri europene, retroactiv, pentru restaurarea Filarmonicii

  de Special Arad | 1 noiembrie 2018, 6:38 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Astăzi, 1 noiembrie 2018, la sediul Primăriei Municipiului Arad, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Primăria Municipiului Arad au semnat contractual de finanțare pentru proiectul „Reabilitare învelitoare, faţadă principală şi sală de spectacole la Filarmonica de Stat Arad – Beneficiar: Primăria Arad”.

  Semnatarii acestui contract au fost primarul Gheorghe Falcă și Sorin Maxim, directorul General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest-Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

  Proiectul va fi finanțat în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 5 – Imbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural – apel dedicat proiectelor nefinalizate. În cadrul apelurilor de proiecte nefinalizate se finanțează proiecte cu lucrări demarate, cu contracte de execuție încheiate.

  Proiectul semnat astăzi de către Primăria Municipiului Arad ,,Reabilitare învelitoare, faţadă principală şi sală de spectacole la Filarmonica de Stat Arad” va fi implementat pe parcursul a 6 luni. Proiectul are ca scop finanțarea lucrării deja executate de restaurare a fațadei principale, a celor două săli de spectacole (Sala Mare și Sala Mică) și a vitraliilor. De asemenea, se finanțează reabilitarea curții interioare, reabilitarea subsolului, refacerea instalațiilor, construirea unui ascensor și montarea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități, precum și digitizarea obiectivului de patrimoniu.

  Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 15.796.833,45, iar valoarea totală a acestuia este de 17.178.539,97 lei.

  Fișa de proiect

  La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 349 proiecte, în valoare totală de 362,40 milioane euro și 286,59 milioane euro valoarea finanțării nerambursabile

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.