marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Aproape 12 milioane de euro anual. Cheltuielile cu salariile la Compania de Apă Arad cresc în condițiile în care 200 de angajați sunt disponibilizați

  de Raluca Medeleanu | 24 octombrie 2019, 11:10 AM | Administraţie

  0

  Așa cum anunțam la finele lunii trecute, Compania de Apă Arad a început să facă disponibilizări masive în rândul personalului, fiind selectate aproape 200 de persoane în vederea semnării „scrisorii de adio forțat”. Iată însă că pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal din data de 21 octombrie ne-a fost dat să observăm o decizie pe cât de interesantă, pe atât de scandaloasă, și anume: rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli a Companiei de Apă Arad (la propunerea acesteia). În propunere, printre altele, observăm o creștere a cheltuielilor salariale!

  E cel puțin interesant și modul în care a fost trecut acest punct pe ordinea de zi a ședinței. Proiectul fiind votat în unanimitate, noi suntem convinși că prea puțini consilieri au și observat ce votează cu adevărat. Pentru că, nu-i așa, atunci când citești „Aprobarea unor măsuri pentru reprezentarea intereselor Municipiului Arad în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. Compania de Apă Arad S.A.” , îți pare ceva destul de banal și nu te prea sinchisești să mai deschizi pe mail, înaintea ședinței, proiectul unde vezi că interesele acelea sunt legate de rectificarea bugetară de la o „banală” companie . Ai acolo chiar și anexa cu toate sumele, dar cine are timp de așa ceva?

  În condițiile în care Compania de Apă dă afară atât de mulți oameni, te-ai gândi că e o măsură luată din dorința de a economisi niște bani. Ei, bine, gândește-te din nou. Prin rectificarea asta bugetară observăm că acum se direcționează mai mulți bani către salarii. Așadar, dăm afară oameni, ca să le creștem la alții salariile, ba le creștem chiar și bonificațiile. Să zicem că nu ar fi o măsură rea, sa crești unora salariile, fiind prea mici, însă suntem aproape convinși că salariile nu au crescut la cei mai „năpăstuiți”, ci la alții… așa cum se va vedea într-un articol viitor pe Special Arad.

  Și, ca să înțelegeți despre ce vorbim aici: rectificarea bugetară propusă de Compania de Apă Arad și aprobată de consilieri este de 54.343.000 de lei, asta însemnând o creștere cu 2,05 procente. Dar știți cât înseamnă 54.343.000 lei? Aproape 12.000.000 de euro anual! Mai are rost să menționăm oare că la Compania de Apă Oradea cheltuielile salariale sunt jumătate din această sumă? Dar să lăsăm alte orașe și să zicem că aceste chletuieli anuale brute de la compania arădeană nu sunt foarte mari… totuși, e foarte clar că mare parte din acești bani „merg” spre persoanele cu funcții de conducere, bonusuri, prime de performanță.

  Așadar, totuși, pentru ce s-au făcut disponibilizările?

   

  rectificare bugetara salarii compania de apa

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.