luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Apple vrea să introducă pe iPhone un scanner cu ultrasunete pentru amprente digitale

  de Special Arad | 24 decembrie 2019, 8:18 AM | IT

  0

  (foto: businessinsider.com)

  Apple caută să introducă un sistem performant de recunoaștere a amprentelor digitale in-display pe viitoarea serie iPhone. Scanerul de amprente în afișaj, numit și FoD (fingerprint on display), este o tehnologie care identifică o amprentă pe ecran. FoD permite utilizatorilor să își deblocheze smartphone-urile prin simpla atingere a ecranului. Apple, care utilizează în prezent Face ID-ul ca metodă de recunoaștere biometrică pe iPhone-uri, pare să caute o schimbare.

  Potrivit firmei de cercetare de piață Stone Partners, Apple caută să dezvolte un scaner FoD cu ultrasunete. Au mai fost informații că Apple lucrează la un display și un modul potrivit pentru FoD cu producători de piese interne de la alte companii.

  Recunoașterea cu ultrasunete a amprentei se datorează proprietăților ultrasunetelor care trec printr-o substanță. Se așează un senzor cu ultrasunete în spatele afișajului permițând ultrasunetelor să treacă prin afișaj și să ajungă la amprenta. După aceea, forma amprentei este determinată pe baza valorii undelor ultrasonice care se schimbă pe măsură ce ating amprenta. Deoarece undele cu ultrasunete trebuie să treacă prin afișaj, Apple solicită unui producător de componente să dezvolte panouri și module care să asigure o citire foarte fidelă a amprentelor, conform publicației sud-coreene ETNews. Cel mai probabil este vorba de Samsung Display, companie care va furniza majoritatea ecranelor pentru viitoarea serie Apple iPhone 12.

  Un scaner ultrasonic de amprente digitale in-display a fost introdus de Samsung în seria Galaxy S10 și Samsung Galaxy Note 10 din acest an. Senzorul ultrasonic este produs de Qualcomm. Acum Samsung și Qualcomm colaborează pentru introducerea în seria Galaxy S11 a următorului scaner ultrasonic, produs tot de Qualcomm, care extinde gama de recunoaștere a amprentelor și poate citi două amprente simultan pe o suprafață mult mai mare de ecran.

  Se presupune că Apple încearcă să facă diferența față de concurenți săi cu Face ID și FoD. Adoptarea de către Apple unui scaner ultrasonic de amprente in-display este de așteptat să aibă un impact semnificativ asupra industriei telefoniei mobile. Acest lucru se datorează faptului Apple este alături de Samsung un lider în tendința din piața smartphone-urilor și unul dintre cei mai importanți producători mondiali, cu vânzări de peste 200 de milioane de iPhone-uri pe an.

  De fapt, Apple a introdus recunoașterea feței cu iPhone X în 2017, ceea ce a dus la activarea mai multor industrii conexe. Tehnologia de recunoaștere a feței Apple (Face ID), care filmează 30.000 de puncte în infraroșu și apoi distinge caracteristicile faciale, s-a răspândit către alți producători de smartphone-uri, în special chinezi, facilitând piața senzorilor și modulelor aferente.

  Recunoașterea amprentelor cu ultrasunete este în stadiul de dezvoltare la Apple, iar aplicarea sa reală poate veni în viitorul apropiat. Credem că Apple va face tot posibilul ca această tehnologie de recunoaștere biometrică să apară cu seria Apple iPhone din 2020.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.