Apple va lansa lentile de contact pentru realitatea augmentată după 2030

  de - | 13 martie 2021, 11:33 AM | IT

  0

  (foto: Tech Insider)

  Se pare că Apple intenționează să dezvolte lentile de contact care să afișeze informații de realitate augmentată. Potrivit renumitului analist Apple, Ming-Chi Kuo, aceste lentile ar putea ajunge doar după anul 2030, deci în aproximativ 10 ani. Cu toate acestea, Apple poate lansa alte produse similare în viitorul apropiat.

  Se știe că Apple lucrează la diverse proiecte în domeniul realității augmentate, dintre care unele sunt planificate pentru următorii câțiva ani. Acesta este în special cazul ochelarilor Apple Glass, care se așteaptă să fie lansați în prima jumătate a anului 2022, potrivit analistului financiar Yang Weilun de la JP Morgan. Nu ar trebui să fie chiar ochelari, deoarece Ming-Chi Kuo a spus că sunt căști de realitate virtuală (VR) și realitate augmentată (AR).

  Conform PhonAndroid, prototipurile actuale Apple ar cântări între 200 și 300 de grame, dar Apple ar putea reduce greutatea respectivă între 100 și 200 de grame pe modelul final. Căștile ar costa în jur de 1.000 de dolari, ceea ce înseamnă cât un iPhone de ultimă generație.

  Aceste căști Apple Glass ar putea fi un prim pas pentru Apple, deoarece proiecte mult mai ambițioase ar fi pe masă pe plan intern. Într-adevăr, potrivit lui Ming-Chi Kuo, Apple intenționează să dezvolte ochelari compatibili cu realitatea augmentată până în 2025, apoi lentile de contact între 2030 și 2040. Nici rivalul companiei Apple, Samsung nu stă cu mâinile în sân în acest domeniu. Samsung vrea să lanseze, chiar anul acesta, căști Samsung VR și AR Odyssey cu un controler tactil.

  Realitatea augmentată (AR) este este un live, direct sau indirect, de vedere fizică în lumea reală, ale cărei elemente sunt completate de către calculator, cum ar fi de sunet, video, grafice sau date GPS. Prin contrast, realitatea virtuală (RV) înlocuiește lumea reală, cu una simulată. Realitatea augmentată este considerată ca o extensie de realitate virtuală.

  Potrivit lui Ming-Chi Kuo, experiența realității augmentate cu lentile de contact va fi ușoară, deoarece acestea nu vor avea stocare sau procesor. Mai degrabă, acestea vor funcționa folosind energia furnizată de smartphone-ul dvs., ceea ce le va împiedica să fie independente. Cu alte cuvinte, ne putem imagina că lentilele de contact inteligente vor putea pur și simplu să afișeze notificări sau să caute pe Internet.

  De asemenea, se știe că Apple a depus recent un brevet care permite dispozitivelor sale să corecteze viziunea cu realitatea augmentată. Prin urmare, este posibil ca purtând aceste lentile de contact să puteți experimenta diferite cazuri de realitate augmentată. Cu toate acestea, va dura mai mult de un deceniu până să aflăm dacă gigantul american va materializa sau nu acest proiect.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.