Apple iPhone 12 cu modem Qualcomm X60 5G va fi mai bun decât Galaxy Note 20

  de Special Arad | 29 iunie 2020, 11:58 AM | IT

  0

  (foto: Svetapple)

  Smartphone-urile iPhone 12 și iPhone 12 Pro promit o mulțime de îmbunătățiri pentru a putea fi mai bune decât flagship-urile Android din acest an și în special de cele Samsung. Seria iPhone 12 va avea la bord un procesor Apple A14 Bionic mai rapid și camere îmbunătățite pentru o gamă mai largă de modele cu un preț de pornire mai mic.

  Acum o nouă scurgere de informații legată de conectivitatea 5G a iPhone 12 ar putea oferi un avantaj considerabil companiei americane față de seria Galaxy Note 20, care vor fi lansată în luna august. Seria Apple iPhone 12 ar putea fi prima care va folosi modemul Qualcomm Snapdragon X60.

  Conform TomsGuide, iPhone 12 va folosi un nou modem pentru conectare 5G, Qualcomm X60 5G. Informația provine de la site-ul taiwanez Digitimes, care are un istoric relativ bun privind telefoanele iPhone. Dacă este adevărat, seria iPhone 12 ar putea bate în acest fel seria Note 20, care este de așteptat să vină cu un modem mai “vechi”, Qualcomm X55.

  Deci, de ce este mai bun X60? Prezentat în februarie, modemul Snapdragon X60 5G se bazează pe un procesor produs cu tehnologia de fabricație de 5 nm. În primul rând modemul în sine ar trebui să aibă o amprentă mai mică. Au fost informații că iPhone 12 ar fi mai subțire decât iPhone 11, așa că acesta ar putea fi unul dintre modurile în care Apple ar putea rezolva problema grosimii.

  Mai important, utilizatorii ar trebui să se aștepte la o eficiență energetică ridicată la acest modem de 5 nm, ceea ce ar trebui să ducă la o durată de viață mai mare a bateriei. IPhone 11 Pro Max și iPhone 11 sunt printre cele mai bune smartphone-uri în privința duratei de viață a bateriei. În diferite teste cele două au obținut 11 ore și 54 minute (iPhone 11 Max Pro) și 11 ore și 16 minute (iPhone 11) ca rulare, respectiv, navigare pe web. Dar aceste rezultate au fost pe rețelele actuale 4G.

  Samsung Galaxy S20 5G au obținut (9:31) și Galaxy S20+ 5G (10:31) nu au reușit să ajungă la 11 ore. A făcut-o Samsung Galaxy S20 Ultra (11 ore și 58 minute) cu masiva sa baterie de 5.000 mAh. Așadar, va fi interesant să vedem dacă Apple iPhone 12 Pro Max poate avea o durată mai mare a bateriei având un ecran de 6,7 inch, o baterie de 4.400 mAh și 5G.

  Celălalt mare upgrade pentru modemul Snapdragon X60 este capacitatea de a agrega atât rețele mmWave cât și sub-6GHz pentru a obține „cel mai bun din ambele lumi”. Cu alte cuvinte, iPhone 12 ar trebui să poată jongla cu ambele benzi pentru a maximiza viteza și acoperirea.

  Ceea ce nu se știe este dacă noul modem va fi limitat la seria iPhone 12 Pro sau dacă și modelul mai mic iPhone 12 îl va obține. Informațiile anterioare indică iPhone 12 doar pentru rețele sub-6GHz, în timp ce linia iPhone 12 Pro ar rula atât pe mmWave, cât și sub-6GHz.

  În momentul lansării lui Snapdragon X60 în februarie, Qualcomm a spus că „smartphone-urile 5G cu Snapdragon X60 vor fi lansate la începutul anului 2021”. Dar este posibil ca Apple să fi reușit să obțină o exclusivitate din partea Qualcomm. Cu seria iPhone 12 întârziată din cauza contextului internațional până în octombrie sau poate chiar noiembrie, sunt șanse ca Apple să poată avea acest modem. Și asta ar fi o mare bilă albă, dat fiind că aceasta este prima incursiune a companiei Apple pe terenul 5G.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.