Aplicație Google care va detecta un accident auto și va apela automat Urgențele

  de Special Arad | 9 octombrie 2019, 8:34 AM | IT

  1

  Detectarea căderilor – Fall Detection pe Apple Watch a fost deja creditată cu salvarea vieților, iar Google aplică acum acest tip de gândire pentru siguranța pasagerilor mașinii. Potrivit XDA Developers, Google lucrează la o aplicație de siguranță personală – Personal Safety, numită “car crash detection – detectarea accidentelor auto”. Cu ajutorul diferiților senzori, inclusiv accelerometru și chiar microfon, telefoanele Google Pixel vor încerca să detecteze un accident. Dacă apare unul, telefonul va declanșa o alarmă puternică și, dacă nu există niciun răspuns, va suna automat la 911 și va oferi locația către serviciile de urgență din SUA.

  Conform The Verge, site-ul XDA Developers a reușit să surprindă lista Play Store pe care Google a postat-o ​​prematur. Aceasta includea mai multe capturi de ecran ale aplicației Personal Safety. Pe baza acestor imagini, oamenii vor avea mai multe oportunități, după un eventual accident detectat, pentru a confirma că sunt în regulă și pentru a preveni lansarea unui apel de urgență. Aplicația solicită de două ori un răspuns înainte de a începe procesul de apelare la 911.

  Deci, cum funcționează toate acestea? Google spune că siguranța personală folosește GPS-ul unui telefon Pixel, senzorii de mișcare și „sunetul ambiental” de la microfon pentru a afla dacă a avut loc un accident. Dar compania avertizează, de asemenea, că „activitățile cu impact ridicat ar putea activa detectarea accidentelor auto”. Deci ar putea fi ocazii în care va trebui să atingeți „Sunt OK” pentru a opri declanșarea unui apel de urgență fals. După ce ați confirmat că sunteți bine, siguranța personală vă întreabă ce s-a întâmplat și puteți alege între accidente sau accidente minore pentru a ajuta la îmbunătățirea preciziei detectărilor viitoare.

  Lista “Personal Safety – siguranța personală” dezvăluie că funcționalitatea va fi disponibilă numai în Statele Unite ori de câte ori această funcție va fi lansată. Vorbind despre aceasta, este probabil că această aplicație să debuteze ca un nou truc software al Google Pixel 4 înainte de a se extinde la dispozitivele Pixel mai vechi. Funcția Fall Detection – detectarea căderilor se află la baza acestei aplicații Apple. Fall Detection se va regăsi și pe smartwatch-ul Samsung Galaxy Watch Active 2 de anul viitor printr-o actualizare de software.

  Da, s-ar putea să existe ocazional și un apel eronat 911, dar detectarea accidentelor auto – car crash detection ar putea salva multe persoane care sunt incapacitate după un accident. Aproximativ 40.000 de oameni au murit în accidente rutiere în SUA anul trecut. Dacă acest lucru poate ajuta la reducerea acestui număr, deocamdată nu știm, dar suntem siguri că poate!

  În afara accidentelor rutiere, Siguranța personală – Personal Safety va putea, de asemenea, să vă trimită mesajele persoanele de contact, desemnate special pentru astfel de cazuri, în caz de urgență dacă vă aflați într-o situație periculoasă și dacă aveți nevoie de ajutor. Sperăm ca această aplicație să fie implementată și în România.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.