joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Apă tulbure la ADI Deșeuri. Deși Tribunalul Arad a hotărât repunerea în funcție a lui Țolea, Consiliul Director tace mâlc și nu face nimic

  de Raluca Medeleanu | 6 decembrie 2018, 1:26 PM | Administraţie

  0

  Adrian Țolea a câștigat în luna noiembrie procesul pe care acesta l-a intentat împotriva Consiliului Director al Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Arad (ADI Deşeuri) pentru decizia de a fi concediat (în august) din funcția de director. Concedierea a fost semnată de Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, care este și membru al Consiliului Director al ADI Deşeuri.

  În noiembrie, Tribunalul Arad a hotărât ca Țolea să fie repus în funcție, să-și primească retroactiv salariile din august încoace, dar – pe de altă parte – să i se aplice o tăiere de 10% din salar, pentru 3 luni, ca sancțiune pentru anumite greșeli pe care le-a făcut în perioada în care Retim a lăsat orașul pradă gunoaielor.

  Cu toate acestea, Consiliul Director nu a pus nici până la aceasta oră în aplicare decizia Tribunalului, iar Adrian Țolea a trimis o notificare prin care dă un ultimatul Consiliului Director al Asociației până vineri, 7 decembrie. Vă reproducem mai jos integral conținutul notificării:

  „Către Asociaţia pentru Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Arad.
  Vă informez că am trimis o RENOTIFICARE către Asociație pentru punerea în aplicare a sentinței executorii pronunțate de către TRIBUNALUL Arad:
   
  Urmare a netransmiterii de către Consiliul Director al Asociației a vreunui răspuns la notificarea ce i-fost comunicată (via E-mail) la data de 28 noiembrie 2018, ne vedem nevoiți astfel a formula prezenta: 

  (RE)NOTIFICARE 

  prin intermediul căreia  învederăm și solicităm mai departe următoarele: 

  [1] Evident, primordial ne reiterăsolicitarea de a respecta și a pune în aplicareatât faptic cât și de juredispozițiile executorii ale sentinței civile nr. 936 din 26.11.2018, pronunțată de către TRIBUNALUL ARAD în dosar nr. 1955/108/2018 – inter alia  obligarea dvs. de a ne reintegra în funcția deținu anterior. 

  [2] În ipoteza în carepână la data de 07.12.2018, orele 12:00, nu veți răspunde notificărilor noastrevom considera (în mod justificattăcerea dvs. ca un refuz de a respecta hotărârea judecătorească mai sus individualizată.  

  [2] În ipoteza în care, până la data de 07.12.2018, orele 12:00, nu veți răspunde notificărilor noastre, vom considera (în mod justificat) tăcerea dvs. ca un refuz de a respecta hotărârea judecătorească mai sus individualizată.
  În varianta în care, totuși, veți comunica un răspuns, un punct de vedere, iar acesta va fi negativ (în sensul în care efectiv nu veți da curs solicitărilor noastre), atunci această conduită va fi considerată, aidoma, ca o nerespectare a hotărârii judecătorești aici în discuție.
  [3] Vă aducem la cunoștință (deoarece, se pare, sfătuitorii dvs. juridici nu o fac) că potrivit art. 287 alin. (1) lit. d) C. pen., reprezintă infracțiune (și) neexecutarea hotărârii judecătorești prin care s-a dispus reintegrarea în muncă a unui salariat.
  Puteam deja să înregistrăm această plângere penală, dar nu am făcut-o, așteptând, măcar în acest ceas din urmă, să dați dovadă de eleganță, de bună-credință, de respectarea legii și a drepturilor altora, de o atitudine de împciuire, d deschidere și dialog”.

  Până una, alta, la ora actuală ADI Deșeuri a rămas fără nimeni care să fie în conducere, întrucât Cosmin Pereteatcu (director adjunct / director interimar) a plecat în concediu medical, iar Țolea așteaptă un răspuns oficial din partea Consiliului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.