Anyia Circa-Chirilă, elevă la „Moise Nicoară”, pe podium la Concursul Național de Limba și Literatura Română „De-a cuvintele și LITerele”

  de [email protected] | 27 iunie 2020, 2:18 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Anyia Circa-Chirilă (foto: Colegiul Național „Moise Nicoară” / Facebook)

  Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest Timișoara a anunțat câștigătorii celei de-a doua ediții a concursului de limba și literatura română „De-a cuvintele și LITerele”, cu tema „De la moda vestimentară” la modele lingvistice și literare”. O elevă arădeancă de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, din clasa a X-a, profilul uman-filologie, se află printre câștigătoarele de pe podium.

  Anyia Circa-Chirilă a fost premiată cu un meritoriu loc trei în competiția națională, sub îndrumarea d-nei prof. dr. Diana Șimonca, consolidându-și astfel statutul de elevă admisă încă din clasa a IX-a la prestigioasa facultate din Timișoara.

  Anyia este și o iubitoare de cultură clasică, fiind pentru a treia oară calificată la faza națională a olimpiadei de limbi clasice.

  „Îi dorim mult succes în continuare și o felicităm pentru munca depusă și pentru dragostea ei de Cuvântul ziditor!”, îi urează elevei Anyia Circa-Chirilă Catedra de Limba și literatura română a Colegiului Național „Moise Nicoară” într-o postare de Facebook.

  Din județul Arad a mai obținut o Mențiune și eleva Inesz-Marissa Farcaș, clasa a XII-a, de la Liceul Teoretic „Jozef Gregor Tajovsky” din Nădlac.

  Premiul I a fost obținut de un elev de clasa a XI-a de la Liceul teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca, Fabian Ionuț-Martin, iar Premiul al II-lea de elevele Mihaela Mureșan (clasa a XII-a, de la Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara) și Ioana-Macrina Jinga (clasa a XI-a, de la Liceul Teoretic „William Shakespeare” din Timișoara).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.