marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Anularea permisului pentru 10 ani și confiscarea mașinii. Noile măsuri propuse împotriva șoferilor beți sau drogați

  de - | 3 septembrie 2023, 1:01 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  După promulgarea Legii Anastasia – care îi trimite la închisoare pe cei care se urcă la volan fără permis, sub influența alcoolului sau a drogurilor și produc un accident mortal – sunt propuse și alte măsuri dure.

  Un fost ministru al justiției propune înăsprirea sancţiunilor aplicate şoferilor care se urcă la volan beţi sau drogaţi. Printre măsurile analizate se află anularea permisului pe o perioadă de 10 ani sau confiscarea mașinii.

  Senatorul Robert Cazanciuc susține că „nu va mai exista niciun fel de concesie pentru persoanele care se urcă la volan băute, drogate sau fără permis, dar nici pentru cei care consumă sau fac trafic de droguri”.

  Robert Cazanciuc, inițiatorul Legii Anastasia, a prezentat pachetul de noi măsuri propus de PSD, care include dotarea poliţiei cu scannere mobile pentru verificarea autoturismelor sau dotarea Poştei Române cu aparatura necesară de scanare a tuturor pachetelor care intră în România pentru a primi viza „liber de droguri”.

  „Un pachet de măsuri mai larg, 12 identificate într-o primă etapă, îi vizează pe cei care fac trafic sau consumă droguri. Vor fi avute în vedere măriri de pedepse, dar și incriminarea unor fapte care favorizează traficul și consumul de droguri. Vor fi inițiate modificări legislative pentru înăsprirea sancţiunilor aplicate şoferilor care se urcă la volan beţi sau drogaţi, cum ar fi anularea dreptului de a conduce pentru 10 ani. Vom analiza legislația europeană și practica CCR pentru a identifica cadrul legal care să permită chiar confiscarea autovehiculului condus de catre o persoană aflată sub influenţa drogurilor sau a substanțelor psihoactive”, a precizat Robert Cazanciuc pe pagina de Facebook.

  Sursa: Adevărul

   

  Citește și: Alcool versus droguri, la volan, în județul Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.