Antrenor cu majuscule! Gyuszi Balint este pentru a doua oară antrenorul etapei în Liga 1

  de Lucian Dănilă | 24 noiembrie 2020, 12:35 PM | Sport

  0

  Am mai spus-o și cu alte ocazii: Gyuszi Balint mi se pare cel mai bun antrenor pe care l-a avut UTA în ultimii 30 de ani! Echilibrat, meticulos, ambițios și un un discurs excelent, Balint urcă scară cu scară pe treptele performanței.

  Adulat de publicul arădean după parcursul din liga secundă, Balint a ajuns să fie criticat și chiar jignit de o anumită parte dintre „suporteri” după rezultatele din play-off-ul pentru promovare, dar și după unele meciuri din Liga 1. A demonstrat după fiecare eșec că știe să gestioneze astfel de momente tensionate.

  Sunt trei exemple foarte elocvente. După înfrângerea de pe „Motorul” cu Rapid, Balint a mers la Pitești și a promovat echipa într-un meci capital cu FC Argeș. După ce UTA pierdea pe teren propriu cu Poli Iași, Gyuszi a pregătit excelent echipa pentru o victorie istorică pe terenul lui Dinamo. Acum, după acel 1-3 cu Gaz Metan, Balint a condus excelent echipa spre o victorie răsunătoare pe terenul campioanei CFR.

  UTA nu a pierdut niciodată două meciuri consecutive cu Balint pe banca tehnică.

  Gyuszi Balint este un antrenor cu majuscule: ANTRENOR! Iar UTA trebuie să aibă grijă de, probabil, cea mai importantă piesă din angrenajul clubului, motorul acestui proiect.

  După victoria cu CFR, Balint a fost desemnat antrenorul etapei în Liga 1 de revista LPF. S-a mai întâmplat acest lucru după victoria pe terenul lui Dinamo.

  „Aşezată excelent în teren de către antrenor, UTA a reuşit un nou rezultat mare, victorie pe terenul campioanei! În plus, de remarcat o nouă schimbare inspirată, introducerea lui Valentin Buhăcianu la startul reprizei secunde, acesta fiind cel care a produs faza în urma căreia Hora a marcat”, motivează cei de la LPF alegerea.

  Balint nu este singurul reprezentant al echipei UTA în echipa etapei. Simos Roumpulakou este și el inclus în această echipă pe postul de fundaș stânga. „Deşi a avut ca adversari fotbalişti cu mare experienţă, a făcut faţă cu brio atacurilor venite pe partea sa. Este un jucător în care L. Balint are mare încredere, iar evoluţiile lui sunt o dovadă că tehnicianul arădenilor nu greşeşte”, scrie revista LPF.

  Echipa etapei cu numărul 11: Vîlceanu (Clinceni) – Pashov (Clinceni), Haruț (Botoșani), Jutric (Clinceni), Simos Roumpoulakou (UTA), V. Gheorghe (Astra), Anton (Dinamo), Olaru (FCSB), Aganovic (Sepsi Sfântu Gheorghe) –  B. Valle (Dinamo), A. Cristea (Poli Iași). Antrenor: Laszlo Balint (UTA)

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.