luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  ANRE a descoperit că furnizorii de energie cresc prețurile artificial pentru a lua bani mai mulți de la stat prin mecanismul de plafonare a facturilor

  de - | 8 iunie 2022, 1:49 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Furnizorii de energie au găsit metoda prin care să fenteze statul! Cresc artificial prețurile și primesc mai mulți bani prin mecanismul de plafonare a facturilor. Descoperirea a fost făcută în urma controalelor efectuate de reprezentanții Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei. În paralel, companiile din domeniu acuză că nu și-au primit înca banii pe plafonare și amenință că vor ieși de pe piața, relatează Realitatea.net.

  În urma unor controale efectuate pe piață, inspectorii ANRE au descoperim mai mulți furnizori care au ridicat intenționat prețurile la care cumpărau energia ca să primească mai mulți bani de la stat pentru plafonare. Fie nu luau în calcul contractele de achiziție în vigoare, încheiate în trecut la prețuri mai mici, fie încheiau direct contracte la prețuri exagerate.

  „Piata energiei este ca un far west, un vest sălbatic în care băieții deștepți din energie își fac de cap în condițiile unor legi pline de hibe și a unor amenzi ridicole raportate la nivelul profiturilor. Am liberalizat piața pe genunchi fără un studiu de impact, iar acum plătim oalele sparte ale acestei decizii luate în cel mai prost moment cu putință. Vine iarna, iar speculatorii vor încerca să profite pe marginea cererii de energie și gaze”, spune Adrian Negrescu, analist economic.

  Citește mai mult pe realitatea.net.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.