ANPC va aplica sancțiuni companiei Blue Air, care urmează să opereze și pe Aeroportul Arad. Mii de români se plâng că nu își recuperează banii în urma zborurilor anulate

  de - | 15 iunie 2022, 9:55 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  În timp ce numărul de plângeri contra companiei low-cost Blue Air, care ar urma să înceapă să opereze și pe Aeroportul Arad din toamnă, s-a înmulțumit, Protecția Consumatorilor a realizat un control care va fi urmat de sancțiuni, informează Libertatea.

  Horia Constantinescu, președintele ANPC, anunță sancțiuni financiare pentru Blue Air, însă demersul nu este finalizat, deoarece mai trebuie transpuse în legislație o serie de prevederi ale unei directive europene.

  „A venit momentul să primească, de această dată, compania aeriană un bilet din partea Autorității noastre, oferindu-le acestora posibilitatea de a contribui la bugetul de stat într-o măsură egală cu cea prin care ei au înțeles să oblige consumatorii să participe la finanțele companiei, fără ca aceștia să-și dea acordul. În schimbul acestei contribuții, ce va fi substanțială, noi le vom oferi un cazier comercial. Iar, exact după modelul activității companiei aeriene, nici noi nu o să le dăm banii înapoi și ei vor avea posibilitatea păstrării cazierului!”, a declarat șeful ANPC.

  Citeşte întreaga ştire pe libertatea.ro

   

  Citește și: Consiliul Județean confirmă: Blue Air va opera 14 curse către patru rute, în fiecare săptămână, de pe Aeroportul din Arad – Special Arad · ultimele știri din Arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.