marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Anna Karina, muza regizorului Jean-Luc Godard, a murit la 79 de ani

  de - | 15 decembrie 2019, 6:29 PM | Internaţional

  0

  Actriţa Anna Karina, cunoscută în special pentru rolurile din filmele lui Jean-Luc Godard, a murit la vârsta de 79 de ani.

  Anna Karina a decedat sâmbătă, 14 decembrie, la Paris, din cauza unui cancer, a anunţat duminică agentul ei pentru AFP, citează news.ro.

  „Anna a murit ieri la un spital parizian ca urmare a unui cancer. A fost o artistă liberă, unică“, a declarat pentru AFP agentul ei, Laurent Balandras, care a precizat că actriţa l-a avut alături pe soţul ei, regizorul american Dennis Berry.

  „Astăzi, cinema-ul francez este orfan. Pierde una dintre legendele sale“, a scris pe Twitter ministrul Culturii Franck Riester. Cinemateca Franceză a anunţat „o pierdere imensă“.

  Cariera actriţei Anna Karina

  Actriţa franceză de origine daneză a filmat şapte filme cu Godard, partenerul ei în anii ’60. Ea a avut şi o carieră de cântăreaţă, în special alături de Serge Gainsbourg.

  Karina este ades recunoscută ca fiind „muza” regizorului francez Jean-Luc Godard, unul din pionerii curentului La Nouvelle Vague în Franța. Printre colaborările sale cu Godard se numără filme ca Le Petit Soldat (1960), O femeie e o femeie (1961), A-și trăi viața (1962) și Alphaville (1965). Pentru rolul din O femeie e o femeie, actrița a fost premiată cu Ursul de aur pentru cea mai bună actriță în cadrul ediției a XI-a a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.