miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Aniversarea speologilor arădeni în Moneasa

  de Special Arad | 23 mai 2023, 4:07 PM | Moneasa | Știri Arad

  0

  În perioada 19-21 mai, în stațiunea Moneasa din județul Arad, Asociația Speologică Speowest Arad, Asociația Explorer Arad, Centrul Zonal Ecologic Arad, Clubul de Speologie și Alpinism Liliacul Arad, cu sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Arad și al Transilvania Cave Diving-Peștera Grota Ursului au organizat aniversarea a 55 de ani de speologie arădeană, ocazie cu care a fost lansat un nou număr din „Aragonit – Buletinul Speologilor Arădeni”.

  La eveniment au participat peste 150 de speologi membri ai cluburilor de speologie arădene: Liliacul, Aragonit, C.A.S.T.A., Speowest, reprezentanți ai Federației Române de Speologie, speologi de la cluburile Speodava Stei, Cristal Oradea, Vulcan Craiova, Omega Cluj și speologi din Ungaria, Germania și S.U.A.

  Pe lângă distracție, speologii au avut și câteva acțiuni de decolmatare a unor posibile peșteri din zonă, s-au efectuat vizite la fenomenele carstice din zonă, pe traseul de Via Feratta de la Dezna și la punctul de belvedere din Moneasa, au fost proiecții de filme din activitatea speologilor și a fost lansat „Aragonit nr. 2.1 – Buletinul Speologilor Arădeni”.

  Editarea și tipărirea buletinului nu ar fi fost posibilă fără sprijinul acordat de către Centrul Cultural Județean Arad, Federația Română de Speologie și contribuția lui Gheorghe Ponta, Ovidiu Enculescu, Andrei Posmoșanu, Victor Ursu, Radu Pușcaș, Felix Papiu și alții, precizează Asociația Speologică Speowest Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.