vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  ANIPT: metoda „loverboy”, instrumentul principal de racolare a victimelor traficului de persoane

  de - | 24 februarie 2024, 8:03 PM | Naţional

  0

  Loverboy – dragostea falsă, folosită ca metodă de racolare a victimelor traficului de persoane, a reprezentat un instrument principal de racolare a victimelor traficului de persoane în anul 2023, avertizează Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANITP), potrovit Agerpres.

  În contextul semnificaţiei pe care o are data de 24 februarie -Dragobetele – ziua tradiţională a iubirii la români, ANTIP atrage atenţia asupra importanţei protejării de impactul deosebit de dăunător pe care îl are aşa numita metodă de racolare „loverboy”.

  „Metoda loverboy şi abordarea victimelor prin intermediul internetului, a reţelelor de socializare sunt utilizate din ce în ce mai frecvent ca tehnici şi instrumente pentru contactul iniţial şi ulterior pentru manipularea viitoarelor victime. La primul contact, cele mai multe victime cunoşteau identitatea celui care le aborda (74 % din victime au fost recrutate de către persoane aflate în cercul de cunoştinţe, prieteni, vecini sau chiar rude), în timp ce numai 22 % dintre victime au fost recrutate de către persoane necunoscute. Astfel, există situaţii în care victimele au fost recrutate prin metoda „loverboy”, însă, în acelaşi timp, primul contact cu recrutorul a avut loc prin intermediul unei aplicaţii de dating”, precizează ANITP.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.