sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ANI sesizează procurorii în privința unui consilier local din Lipova. Acesta este acuzat de conflict de interese

  de Special Arad | 2 decembrie 2014, 7:55 PM | Știri Arad

  0

  Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Dorel Petcu, fost consilier local în mandatul 2008-2012, în cadrul CL Lipova, a infracțiunii de interese penal și administrativ . ANI susține că „în calitate de consilier local, acesta a participat la deliberarea și adoptarea a șase hotărâri ale Consiliului Local al Orașului Lipova cu privire la înființarea unei societăți comerciale de interes public (ECO Lipova) și a unei asociații de dezvoltare intercomunitară, precum și participarea Primăriei Lipova în calitate de asociat persoană juridică în cadrul acestora. Ulterior, persoana evaluată a încheiat cu  societatea comercială un contract de muncă, acesta fiind angajat pe funcția de casier începând cu data de 08 noiembrie 2011”. 

  Agenția precizează că Dorel Petcu a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. 1) din Legea nr. 215/2001, art. 75, lit. c) și art. 77 din Legea nr. 393/2004, precum și art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României. De asemenea, în calitate de agent de asigurări, a emis opt polițe de asigurare pentru autovehiculele transmise cu titlu gratuit de către primărie în administrarea societății comerciale, ulterior, întocmind dispoziții de plată împreună cu referatele prin care se solicită aprobarea decontării cheltuielilor cu asigurarea vehiculelor.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.