marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  ANI îl execută pe primarul PSD din Bocsig, Florin Ioan Ciul! Sentința Înaltei Curți e definitivă și se vor organiza alegeri

  de Mihai Todoca | 12 mai 2017, 10:24 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Știri Arad. Ioan Florin Ciul se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 4 iunie 2008, întrucât, simultan cu funcția de primar, deține și calitatea de reprezentant/ membru al Ciul Ioan Florin „MCP” Întreprindere Familială, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003 – a susținut Agenția Națională de Integritate.

  Curtea de Apel Timișoara a dispus în 12 noiembrie 2014 anularea raportului de evaluare al ANI prin care primarul arădean de la Bocsig era declarat incompatibil. Sentința a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție de către Agenția Națională de Integritate.

  „Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.”- ANI.

  În data de 11 mai 2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul Agenției Naționale de Integritate, împotriva sentinței din 12 noiembrie 2014 a Curții de Apel Timișoara și a respins acțiunea formulată de reclamantul Ciul Ioan Florin, ca neîntemeiată. Sentința este definitivă astfel că, Bocsigul va rămîne fără primar și se vor organiza alegeri.

  sentinta

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.