duminicã, 3 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Angajaţii Spitalul Județean Arad, fără salarii. Unitatea nu a primit banii de la CAS şi nu poate face plata salariilor

  de Adriana Barbu | 16 noiembrie 2023, 12:52 PM | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  0

  Fără bani de salarii pentru medici, asistenți, infirmieri, personal administrativ etc. Fără salarii defel. Dar cu răbdare. Aceasta este informarea trimisă de conducerea Spitalului Județean Arad miercuri, 15 noiembrie, către toate secțiile, compartimentele, serviciile, laboratoarele, ambulatoriile, birourile din cadrul SCJU Arad, adresă semnată de către conducerea unității: managerul Florina Ionescu, directorul medical Cătălin Hreniuc și directorul financiar-contabil Crina Chirilă.

  Care sunt informațiile cuprinse în adresa mai marilor spitalului remisă tuturor angajaţilor unităţii? Faptul că „la data de 15 noiembrie, unitatea medicală are în soldul contului de Trezorerie suma de 269.369 de lei. Suma neîncasată de la CAS Arad totalizează 29.113.625,66 de lei. Restul de plată (contravaloarea salariilor nete care se virează pe carduri) totalizează 9.463.838 lei. În consecinţă, cardurile nu vor putea fi alimentate astăzi, 15.11.2023.”

  salarii intregi angajati spital

   

  (Adresa trimisă de conducerea Spitalului Județean Arad)

  Salariile angajaților, promisiuni pentru vineri

  Totuşi, angajaţii celei mai mari unităţi sanitare din Arad sunt chemaţi să aibă răbdare, pentru că situaţia va fi rezolvată în curând, dacă ar fi să ne luăm după cele indicate la final de adresă: „Sunt promisiuni că până la data de 17.11.2023 ar trebui să încasăm parte din sumă astfel încât să putem efectua plata salariilor”.
  Pe holurile spitalului, speranțele sunt și mai mari, angajații așteptând ca salariile să fie urcate pe carduri poate chiar astăzi, 16 noiembrie.

  Sumele aferente salariilor personalului medical ar putea totuşi să întârzie şi mai mult, dacă ţinem cont de faptul că angajaţii CAS au ieşit de curând în stradă nemulţumiţi de salariile lor, iar operaţiunile efectuate prin Trezorerie durează mult mai mult decât la orice bancă comercială.

   

  2.500 de angajați și 30 de milioane de lei în așteptare

  Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad are un număr de aproximativ 2.500 de angajaţi.
  La mijlocul săptămânii trecute, tot conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad anunța că unitatea sanitară riscă să intre în incapacitate de plată din cauza nedecontării la zi, de către CAS, a serviciilor medicale, în valoare de 17 milioane de lei. Sumele nelivrate au ajuns ieri la aproape 30 de milioane de lei.
  Nu mai departe de ziua de ieri, într-un răspuns primit de la conducerea unităţii medicale, am fost asiguraţi că spitalul are suficienţi bani pentru achiziţia de medicamente.

  Citeşte şi:

  Cu medicamentele de acasă la Spitalul Județean Arad. Conducerea unităţii spune că e vorba de vitamine, suplimente și medicamente pentru alte patologii

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.