sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Angajați RAR din vestul țării, implicați într-o rețea de trafic cu mașini de lux furate! Cum procedau

  de - | 15 mai 2017, 2:26 PM | Regional

  0

  O rețea de traficanți de obiecte de lux a fost destructurată, luni. Polițiștii de la Crimă Organizată și de la DGA, sub coordonarea unui procuror DIICOT Caraș Severin, au descins în mai multe locații din județul Timiș și alte cinci județe. Operațiunea vizează inclusiv angajații Registrului Auto Român Timiș, care mijloceau comercializarea mașinilor de lux furate din Occident.

  Porsche, Mercedes, BMW – sunt câteva din brandurile preferate de traficanți. mașinile erau furate din Occident, și aduse în țară prin punctele de frontieră din vestul țării, însoțite de documente ale unor mașini de același timp, accidentate, acte care erau cumpărate de hoți.

  Ulterior, autovehiculelor furate le erau aplicate seriile de identificare prevăzute în actele respective, după care se efectua inspecția RAR, de regulă la Timișoara, iar autoturismele erau înmatriculate și apoi vândute.

  Complicii de la Registrul Auto Român ascundeau în scripte datele tehnice care demonstrau faptul că autovehiculele supuse verificării erau furate.

  În timpul anchetei, s-a stabilit că hoții de mașini de lux se ”ocupau” și cu opere de artă valoroase, respective tablouri.

  sursa: evz.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.