miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Angajați CFR, prinși beți în timpul serviciului. Printre ei, și o femeie impiegat

  de Special Arad | 15 octombrie 2023, 2:46 PM | Naţional

  1

  imagine cu rol ilustrativ

  Mai mulți angajați CFR responsabili de siguranța feroviară au fost prinși beți la serviciu, iar printre ei s-a aflat și o femeie impiegat, a anunțat Poliția Română printr-un comunicat.

  Poliţiştii de la Transporturi, în colaborare cu Autoritatea de Siguranţă Feroviară de la nivelul Autorităţii Feroviare Române, au verificat cu etilotestul, aproape 1.000 de persoane cu atribuţii în siguranţa circulaţiei, deschizând dosare penale în cazul mai multor angajaţi aflaţi la serviciu sub influenţa alcoolului, anunţă IGPR, care prezintă patru cazuri în care doi electromecanici, un şef de echipă de întreţinere şi o femeie impiegat au fost depistaţi sub influenţa alcoolului, fiindu-le deschise dosare penale.

  Controalele au fost făcute în intervalul 6 iunie – 30 septembrie, având ca scop creşterea siguranţei pe calea ferată.

  ”În perioada 6 iunie – 30 septembrie 2023, poliţiştii de la transporturi au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă şi securitate pe infrastructura naţională de căi ferate, în colaborare cu Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română de la nivelul Autorităţii Feroviare Române.

  Obiectivele acţiunilor au fost prevenirea producerii de evenimente/accidente feroviare, prevenirea riscurilor profesionale, protecţia sănătăţii şi securităţii lucrătorilor, eliminarea factorilor de risc şi accidentare, verificarea respectării serviciului continuu maxim admis pe locomotivă şi prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi substanţe interzise, în timpul serviciului, la bordul locomotivelor/automotoarelor, în trenuri, staţii de căi ferate, depouri de locomotive, revizii de vagoane şi halte de mişcare/călători.”

  Oamenii legii au dat și câteva exemple. „Polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș, în zona trecerii la nivel cu calea ferată, din comuna Bradu, județul Argeș, au depistat un bărbat, care, în timp ce conducea autoturismul personal, nu a respectat semnalele luminoase și sonore de oprire aflate în funcțiune la traversarea căii ferate. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional și a fost dispusă măsura complementară a reținerii permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

  Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Galați – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Tecuci au depistat în flagrant delict, la trecerea la nivel cu calea ferată, din localitatea Barcea – DJ 252, un bărbat, de 71 de ani, care conducea un moped fără a deține permis de conducere. A fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

  Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi  Brașov – Biroul Județean de Poliție Transporturi Covasna au depistat un bărbat, de 72 de ani, din municipiul Galați, care nu a respectat semnalele acustice si luminoase amplasate la trecerea la nivel cu calea ferata ce erau în funcțiune. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autoturismul nu are întocmită o poliță de asigurare RCA valabilă. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional și s-au dispus măsurile de reținere a permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 120 de zile, a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare.

  În fine, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Serviciul Județean de Poliție Transporturi Călărași – Postul de Poliție Transporturi Feroviare/T.N. Oltenița au depistat în flagrant delict un bărbat, de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”.

  Citește și: Controalele din octombrie de pe raza județului Arad s-au lăsat cu două amenzi și două benzinării închise

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.