joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Andrei G. Fuliaș: Comunismul a murit, dar spiritu’-a rămas în țară!

  de Andrei Fuliaș | 30 mai 2014, 5:10 PM | Opinii

  5

  De aproape 25 de ani trăim cu ideea că în România e democrație, că regimul comunist a dispărut, că ne îndreptăm spre o mentalitate occidentală. Să fie oare chiar așa? Mă cam îndoiesc. Iar după ce am trăit astăzi, am îndoieli și mai mari.

  Stând cuminte, pe un scaun pe jumătate rupt, la o conferință de presă, în minte îmi suna într-una versul unei melodii a celor de la Paraziții: „comunismul a murit, dar spiritu’-a rămas în țară”.

  Ei bine, mă aflam la o conferință de presă a celor de la PSD Arad, conferință în care au fost aduși patru primari (cu arcanul parcă, după expresia de pe fețele lor). Cu președintele PSD Arad, Dorel Căprar, în mijloc, cei patru au început să mulțumească partidului și „conducătorului mult iubit” pentru câțiva kilometri de asfalt, de parcă mulțumeau pentru asfaltarea întregului județ. Pe rând, fiecare dintre cei patru s-a lăudat cu 5-6 km de asfalt (după caz), pentru care Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, a alocat niște bănuți. Fiecare a recitat, având parcă scris cu pixul pe interiorul palmei: „Mulțumim Guvernului pentru sprijin!”, „Mulțumim primului-ministru Victor Ponta!” și „Mulțumim ministrului Liviu Dragnea!”.

  Păi bine măi fraților, treburile astea se făceau pe vremea lui „Ceașcă”, atunci când erați obligați să mulțumiți „celui mai iubit fiu al poporului” chiar și pentru aerul care-l respirați…

  Fotografiile sunt benevol…  Dar puteți deduce câtă jenă e pe fețele celor patru primari… probabil pentru că sunt aduși la partid să mulțumească pentru ceva ce Guvernul avea oricum obligația să facă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cred ca articolul asta ar fi trebuit sa fie doar antetul unei analize comparative a PCR-ului de altadata si PSD-ului de azi. Pe langa multele similitudini, cum ar fi: ambele partide aveau/au cate un bou frustrat si egocentrist in frunte, o masa imensa de vite agramate si incapabile pe post de membri…si lista poate continua, exista si o diferenta: inainte de ’89 poporul era oarecum fortat sa accepte bullshit-urile, acum cine dracu’ ii mai constrange pe oameni sa ii voteze?! Si ca sa citez si eu niste „clasici” romani, un pic Parazitati- „…nu pot sa dorm, cand orice domn voteaza pentru mine legi in somn.”

   --1 voturi
   +1
   -1
  2. Unde erati cand se faceau chestii de genul de catre PDL/MCL/FC ?? Aaaa la un site oficios unde scriati „ode” pentru ei.. Privind site-ul per ansambul, inca este destul de obiectiv ceea ce este destul de ciudat pentru mine avand in vedere trecutul editorialist al jurnalistilor.. Oare ce s-a intamplat ca v-ati sucit mai mult sau mai putin in aria obiectivitatii?! desigur, inca este relativa.. Astept sa vad cat de tare v-au infuriat cei de la oficiosiosul la care nu mai scrie si ce veti mai scrie de administratia locala din Arad.. Ar trebui sa stiti multe si sa sa faceti niste dezvaluiri avand in vedere ca aveati si un demers in ancheta jurnalistica.. 😉

   0 voturi
   +1
   -1
   • De ce crezi tu c-ar trebui sa fim imbarligati sa scriem ceva?… Scriem din convingere, stai linistit, cum am scris peste tot pe unde am fost – cu specificatia obligatorie – bineinteles: ceea ce nu am fost lasati sa scriem, n-am avut cum! Te-as vedea pe tine in situatia de a depinde economic, deci si social, de un factor politic – unde si ce si cum ai mai scrie. Noi, cel putin, am avut coaie si-am scris cat si pe unde am putut… nu e putin. Avem, oricum, mai multe linkuri care probeaza tupeul si curajul nostru de cate critici poti tu emite la modul anonim… Pe doveditelea cand vrei. Incepe cu asta http://specialarad.ro/valorile-portalului/ 🙂

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.