miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Anchete de circulație origine – destinație, desfășurate de CNAIR și Poliția Română

  de Special Arad | 20 septembrie 2022, 11:00 AM | Naţional | Regional

  0

  (foto: DRDP Timişoara)

  Miercuri, 21 septembrie, între orele 8 – 12 și 14 – 18, pe drumurile naționale se vor desfășura anchetele de circulație origine – destinație. Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România.
  Vor fi echipaje mixte #CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în: originea plecării în cursă (ex.: Timișoara, Reșița); destinația cursei (ex.: Suceava, București); scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri); pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.
  Pentru zona de vest, vor exista posturi special amenajate pe varianta de ocolire Timișoara, pe DN 58A, între Lugoj și V.V. Delamarina, jud. Timiș, și pe DN 57B – Petnic, jud. Caraș-Severin. Recenzorii vor fi amplasați pe ambele sensuri de mers în punctele menționate.
  Nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare.
  Informațiile solicitate sunt complet anonime, în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor.
  Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare.
  Următoarele studii de circulație se vor desfășura sub aceeași formă în zilele de 28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie 2022, între aceleași ore.
  Fiind vorba despre acțiuni de interes public, rugăm conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.