luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  ANAF ne sperie din nou! Operațiune specială în toată România, de sărbători

  de Special Arad | 13 aprilie 2016, 10:47 PM | Naţional

  0

  A fost lansată operațiunea „Helios” care vizează prevenirea și combaterea evaziunea fiscală din perioada sărbătorilor. Direcția Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF a făcut anunțul printr-un video publicat pe Facebook, în care se explică, cu ajutorul unor infografice interactive, în ce constă operațiunea și cum se va desfășura.

  Verificările inspectorilor antifraudă vor viza întreg lanțul economic și se vor desfășura în patru etape.

  În prima etapă, când mărfurile intră în țară vor fi verificate toate documentele. Operațiunea care se desfășoară în toate punctele de trecere a țării noastre, inclusiv în porturi, cu accent pe Portul Constanța.

  Concret, în această etapă vor fi prelucrate declarațiile vamale în cazul importurilor și documentele de transport rutier marfă în cazul achiziișor intra-comunitare.

  Documentele vor fi apoi încărcate în aplicația Trafic Control.

  În a doua etapă se vor desfășura activități de control operativ. Echipele mobile de control în trafic vor verifica, din nou, mărfurile pentru a se asigura că, odată ce au trecut de primul filtru, documentele de transport nu au suferit modificări. Pentru acest lucru, echipele antifraudă vort avea acces la aplicația Trafic Control.

  Odată ce ajung în depozit, adică în centrele angro din toată țară, echipele antifraudă trec la cea de-a treia etapă a operațiunii „Helios”. Vor fi controlate centrele angro pe două paliere: controlul efectiv, în cadrul căruia se verifică marfa şi documentele prin încrucişare cu informaţiile obţinute în etapele doi şi trei, şi monitorizarea, care constă în verificarea autovehiculelor care transportă marfa din angrouri către revânzători.

  În ultima etapă, se va verifica dacă vânzările către consumatorul final sunt fiscalizate.

  Sursa:stiripesurse.ro

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.