vineri, 22 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  ANAF: Ce nu trebuie să facă persoanele juridice care au microîntreprinderi

  de Special Arad | 28 martie 2023, 8:47 AM | Business | Știri Arad

  0

  ANAF informează persoanele juridice române care au microîntreprinderi, care în anul 2022 au fost plătitoare de impozit pe venit și care îndeplinesc condițiile pentru aplicarea acestui sistem și în 2023, că NU au obligația de a depune declarație de mențiuni pentru a comunica menținerea acestui sistem de impunere.

  „Persoanele juridice, care în anul 2022 au fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor și în anul 2023 îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru a aplica același regim, NU au obligația de a comunica organelor fiscale competente aplicarea sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderilor prin depunerea unei declarații de mențiuni (formular 700 sau, după caz, formular 010) întrucât, în această situație, nu se modifică datele din declarația de înregistrare fiscală.

  Precizăm că, în conformitate cu prevederile art. 88 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, contribuabilii au obligația depunerii unei declarații de mențiuni în cazul modificării ulterioare a datelor din declarația de înregistrare fiscală”, transmite ANAF.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.