ANAF a blocat conturile a mii de firme care au cerut amânarea plăților către buget anul trecut

  de Special Arad | 18 martie 2021, 8:11 PM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Circa 17.000 de companii au cerut, anul trecut, amânarea plăţilor către buget, însă, conturile multora dintre ele au fost blocate înainte să expire termenul stabilit pentru plata acestor datorii. Potrivit Digi24, premierul Florin Cîţu a cerut ANAF să verifice situaţia firmelor care, anul trecut, au recurs la acest ajutor acordat de stat.

  „Anul trecut s-au amânat, s-au acumulat 16 miliarde de lei, pentru că am luat măsuri de a amâna taxele. Mai mult, nu am spus că trebuie plătite până la finalul anului trecut. Au fost 13.000 sau 17.000 de companii care şi-au amânat plăţile, şi-şi plătesc reeşalonat în 2021. Deci aceste măsuri încă există”, a spus Florin Cîţu.

  În ianuarie 2021, ANAF a făcut mai mult de 42.000 de popriri asupra conturilor bancare şi a transmis aproape 134.000 de somaţii.

  Mirela Călugăreanu, şefa ANAF a declarat: “O parte importantă din obligaţiunile fiscale amânate în cursul anului 2020 a fost deja achitată. S-au încasat în numai trei luni, în perioada decembrie-februarie, peste 5,5 miliarde de lei din obligaţiile fiscale amânate la plata”.

  Cu toate acestea însă, mai multe firme s-au trezit cu somaţii şi popriri pe conturi, înainte de termen.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.