miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Amplă razie pe autostrada A1, în județul Arad. Până acum, amenzi de 50.000 lei

  de Special Arad | 4 august 2021, 6:23 PM | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ / arhivă

  Poliția Română, prin structurile de poliție rutieră și de ordine publică au continuat, intensiv, în toată țara, acțiunile  pentru creșterea gradului de disciplină în trafic și pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave.

  Acțiunile au vizat reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin identificarea conducătorilor auto, a bicicliștilor, pietonilor și căruțașilor care nu respectă normele rutiere, dar și depistarea conducătorilor de autovehicule, aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

  În județul Arad, raziile au fost pe autostradă: Polițiști Biroului Poliția Autostrada A1 Deva – Nădlac, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier desfășoară, în această perioadă, mai multe acțiuni pe tronsonul Deva – Nădlac al autostrăzii A1.

  Acțiunea are ca scop verificarea documentelor de transport/persoane, verificarea respectării timpilor de odihnă, starea tehnică a autovehiculelor.

  În urma activităților desfășurate în prima parte a zilei, au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei, dintre care 18 pentru depășirea vitezei legale, 24 pentru defecțiuni constatate la autovehicule, 6 pentru lipsa luminilor de întâlnire, 3 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 7 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 2 pentru refuzul controlului tehnic și celelalte pentru alte abateri.

  Au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

  Conducătorilor vehiculelor le-a fost recomandat să evite circulația în perioada de caniculă (10.00-18.00), să se informeze cu privire la condițiile meteo-rutiere ale traseului până la destinație și să facă repaus când se simt obosiți.

  De asemenea, li s-a pus în vedere că este INTERZISĂ deplasarea, staționarea și oprirea pe banda de urgență, cu excepția urgențelor medicale sau a defecțiunilor tehnice; atunci când un polițist indică acest lucru sau când lucrările aflate în desfășurarea impun devierea traficului pe banda de urgență.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.